Kort ventetid på behandling av spiseforstyrrelser
– Vi behandler både voksne og barn for spiseforstyrrelser her ved Modum Bad. For tiden har vi kort ventetid på behandlingen, sier avdelingslederne Johan Dahl og Mariane Borge Skakstad.
Les mer– Vi behandler både voksne og barn for spiseforstyrrelser her ved Modum Bad. For tiden har vi kort ventetid på behandlingen, sier avdelingslederne Johan Dahl og Mariane Borge Skakstad.
Les merModum Bad har utviklet et nytt tilbud for unge (15 – 18 år) med alvorlige spiseforstyrrelser. Det er basert på at hele familien legges inn under behandlingen
Les merMedfølelsesfokusert behandling kan være nøkkelen til å løse opp langvarig spiseforstyrrelsesproblematikk. Det viser psykolog og PhD Maren Koplands forskning på spiseforstyrrelser.
Les mer«Anette» slet med anoreksi fra tidlig ungdomstid. Etter to opphold på Modum Bads Avdeling for spiseforstyrrelser, er hun frisk.
Les merDet har de to siste årene vært en betydelig økning av spiseforstyrrelser blant barn og unge. – Det behøves større ressurser og mer kompetanse for å møte etterspørselen, mener Modum Bads forskningsleder KariAnne Vrabel.
Les merFredag 3. juni disputerer psykolog Malin Olofsson for sin doktorgrad. Hun har forsket på spiseforstyrrelser og barndomstraumer. Hennes forskning viser at relasjonen til terapeuten og de emosjonelle vanskene er sentrale i behandling.
Les merUnder sitt første behandlingsopphold var ikke Marius Nord Melås villig til å oppgi kontrollen over mat og kropp. Andre gang var han klar for å gi slipp.
Les merErnæringsbehandling er en viktig del av terapien under oppholdet på Modum Bad. Mange med en spiseforstyrrelse har for eksempel problemer med å styre matinntaket etter sult- og metthetsfølelsen.
Les merHos personer med spiseforstyrrelse er ofte fysisk aktivitet og trening en stor del av sykdomsbildet. Det handler som regel om mer enn regulering av vekt og figurering av kropp.
Les merMat og måltider er noe av det personer med spiseforstyrrelser frykter mest. – Det er en innmari god følelse når pasientene mestrer måltidene, sier miljøterapeutene Ida Thingelstad, Lars Strandbakken og Karen Lauring som spiser sammen med pasientene.
Les merPersoner med spiseforstyrrelser kjenner ofte skam og selvkritikk. Mange har problemer med å håndtere følelsene sine. Medfølelsesfokusert terapi tilpasset spiseforstyrrelser er en ny og lovende behandlingsform for disse personene.
Les merI behandling av spiseforstyrrelser benytter vi både kognitiv terapi og medfølelsesfokusert terapi. Les mer om hvordan kognitiv terapi fungerer.
Les merDet siste året har det vært rekordmange nye tilfeller av spiseforstyrrelser blant barn og unge. I fagmiljøene er det bekymring for den store økningen.
Les merOverspisningslidelse er den mest utbredte spiseforstyrrelsen. Vi har en etisk forpliktelse til å behandle disse pasientene på lik linje med andre som strever med en spiseforstyrrelse, skriver psykolog og PhD-stipendiat Maren Kopland ved Modum Bad.
Les merVed Modum Bad startes høsten 2020 et prosjekt for intensiv behandling av overspisningslidelse.
Les merStine Skog Hansen (22) utviklet en spiseforstyrrelse som ganske ung. Hun “ruset seg” på instagram-innlegg som etter hvert førte henne inn i en negativ spiral.
Les merKontrollfreaken i Kristin Yri (40) tok over da hun bestemte seg for å trene og leve sunt. – Det ble et «regime» som gjorde meg syk. Jeg kan takke behandlerne – og min stahet for at jeg ble frisk igjen.
Les merKan personer med langvarig, alvorlig spiseforstyrrelse bli friske? Det er spørsmålet forsker Hanna Punsvik Eielsen forsøker å besvare.
Les merEn pasientgave – og raushet fra kunstner Bjørg Thorhallsdottir, førte til mange nye bilder i Avdeling for spiseforstyrrelser.
Les merHelse Sør-Øst har tildelt Modum Bad oppdraget med behandling av spiseforstyrrelser for seks nye år. Avtalen er verdt 38 millioner kroner per år.
Les merFem Modum Bad-ansatte er tildelt Bjørn Christiansens minnepris. Prisen er en anerkjennelse for et betydningsfullt faglig bidrag til psykologien
Les merHanna Punsvik Eielsen følger opp pasienter med spiseforstyrrelser 15 år etter behandling.
Les merPsykolog Hanna Punsvik Eielsen etterlyser pasienter som ble behandlet for spiseforstyrrelse ved Modum Bad i årene 1998 – 2000.
Les merNy forskning skal hjelpe spiseforstyrrede med traumelidelser.
Les mer– Helt fra jeg gikk i barnehagen har jeg skammet meg over kroppen min, sier Elin Therese.
Les merOrtoreksi – et mye omtalt tema med lite tilgjengelig dokumentasjon.
Les merSpiseforstyrrelser er et samlebegrep for flere tilstander eller lidelser med beslektede karakteristika.
Les merMange som strever med spiseforstyrrelse, strever også med rus. Dette tas på alvor ved Modum Bad.
Les mer– Pasientene må få hjelp til et sunt forhold til aktivitet.
Les merForskning førte til at Avdeling for spise-forstyrrelser ved Modum Bad utviklet et nytt behandlingstilbud.
Les merKarianne Rasmussen Vrabel (39) forsvarte sin doktorgrad i Festsalen onsdag 5. mai.
Les merSolfrid Bratland-Sanda med doktorgrad på fysisk aktivitet hos spiseforstyrrede.
Les merFredag 3. desember disputerte Cand. psychol Ragnfrid Helene Steensnæs Nordbø.
Les merUkesprogrammet ved Avdeling for spiseforstyrrelser gir gode resultater.
Les merDet var som om stjernene hadde gått i hi. Det var ingen som skjønte det, men jeg hadde skjønt det for lengst.
Les merModum Bad har dessverre ikke mulighet til å vurdere flere søknader til pilotprosjektet for overspisingslidelse.
Les merDisse tre psykologene forsker på spiseforstyrrelser for å finne bedre måter å hjelpe pasientene på.
Les merDet er bra at ungdom er opptatt av sunn mat og trening. Men hva når det blir for mye av det gode?
Les merPsykolog KariAnne Vrabel fikk nylig midler fra Norske Kvinners Sanitetsforening til å forske på spiseforstyrrelser.
Les mer