Gjestene som har kommet til rekreasjonsoppholdene våre, kan deles i tre hovedgrupper. I den første gruppen er mennesker som har opplevd tap og er i sorg. Den andre hovedgruppen består av mennesker som står i konflikt i arbeidslivet eller familien. Den tredje gruppen er de som opplever slitenhet, er utmattet og kanskje har begynt å kjenne på utbrenthet.
Målet med rekreasjonsukene:
– Gjestene har nok ulike mål når de bestiller et opphold hos oss. Noen trenger bare ro, hvile, refleksjon, påfyll og inspirasjon. Andre har behov for undervisningen vi gir, og ønsker samtaler med en sjelesørger for å snakke om sine utfordringer. Det er frivillig å delta i programmet når man kommer til en ukes opphold. Ønsker man bare å være der, uten å delta i undervisning og samtaler, så er det også helt i orden.
Hvem er det som kan få hjelp på Instituttet?
– Siden oppstarten av rekreasjonsuker på 1990-tallet har cirka 1000 personer fått hjelp hvert år. I den første tiden var rundt 80 % av deltakerne ansatte i kirkelige organisasjoner. De resterende var det vi kan omtale som folk flest. Så har vi sett en utvikling, og de senere år har dette snudd slik det de siste årene har vært 20 % fra kirkelige organisasjoner. Dette flotte stedet vårt skal være et godt sted å komme til for alle – og vi har kort ventetid. I rekreasjonsukene tilbyr vi undervisning om ulike temaer, og alle får tilbud om samtaler med en sjelesørger. Modum Bads unike beliggenhet byr også på natur og et stort turområde som inviterer til fysisk aktivitet. Det er godt for både kropp og sinn.
Datoer og påmelding finner du lenger ned på siden.