Kjærlighet i krevende tider

Anne og Per Arne Dahl deler sine erfaringer fra sitt snart femti år lange ekteskap, når Institutt for Sjelesorg inviterer til langhelg 27. – 29. oktober. De setter søkelys på samliv under overskriften: Kjærlighetens kraft - hvordan ta vare på kjærligheten i krevende tider?

Nyhetsartikkel publisert 22/08/23

– Hvorfor er vi fortsatt gift? Kanskje fordi vi har opplevd en kjærlighet som gjør en forskjell – og at den ikke overlever av seg selv, sier Anne og Per Arne Dahl. Foto: Institutt for Sjelesorg

De to var 19 og 23 år da de møttes. Nå har vært gift i 48 år. Ordene «jeg elsker deg» kan de nesten ikke huske å ha brukt, røpet de i et intervju med avisa Vårt Land i fjor høst. Da ble de intervjuet i forbindelse med den reviderte utgivelsen av boka «Den store kjærligheten». Begge mener ordene «elsker deg» er litt kleint.
– Jeg sier vel heller at jeg er veldig glad i deg, sier Anne Dahl.

Hva er avgjørende?

På langhelgen fra fredag 27. til søndag 29. oktober vil de to snakke om hva som er avgjørende for å kunne leve sammen i gode og onde dager. Ett stikkord er vilje til kjærlighet, som de to mener er avgjørende for å kunne leve sammen i gode og onde dager.
– Det er ikke slik at forelskelsen holder seg flammende varm av seg selv i hverdagen, sier Per Arne Dahl. Rutiner og forpliktelser er det mange av. Man må derfor sette av tid sammen, kommunisere bedre og dyrke det forholdet man har, mener de to.

Åpen for alle

Marianne Rodriguez Nygård

Andre stikkord for langhelgen på Instituttet er følelser, kjærlighet, forpliktelse, tid, kommunikasjon, investering og godhet.
– Ønsker du å høre mer om hvordan disse perspektivene kan leves? Da er du hjertelig velkommen til undervisning og refleksjon over kjærlighetens potensiale, sier leder Marianne Rodriguez Nygaard ved Institutt for Sjelesorg.
Hun forteller at langhelgen er åpen for alle, både enkeltpersoner og par.
– På programmet står fellessamlinger, frivillige refleksjonssamlinger i grupper, fellesskap på kveldene, kapellsamlinger og en avsluttende gudstjeneste med Per Arne Dahl. Vi byr også på god mat og hyggelig atmosfære i våre koselige lokaler, sier Nygaard.

Om ekteparet Dahl:

Anne og Per Arne Dahl er bosatt i Modum kommune. Hun er teologutdannet og jobber for tiden som parrådgiver ved Modum Bads kurs- og kompetansesenter. Presten, forfatteren og den tidligere biskop Dahl har hatt tilknytning til Modum Bad, blant annet som leder av Institutt for Sjelesorg. Paret har fem barn og seksten barnebarn.

• Les mer og meld deg på langhelgen her
• Boka «Den store kjærligheten – kan vi lære å elske?» kan du kjøpe i vår nettbutikk på www.modum-bad.no

22.08.23
infoleder@modum-bad.no

 

Share Button
Print Friendly and PDF