Vant anbudskonkurranse
Modum Bad trakk det lengste strået i anbudskonkurranse om behandling av spiseforstyrrelser. – Vi er så glade for å få denne avtalen med Helse Sør-Øst (HSØ) på plass. Det betyr at vi fortsatt kan tilby behandling til personer som strever med spiseforstyrrelser, sier direktør Kari-Jussie Lønning.
Avtalen med HSØ ble signert i begynnelsen av juni og gjelder fra 1. januar 2025 og for de neste fire år, med mulighet for et års forlengelse.
– Full innsats
Anbudskonkurransen ble utlyst i november 2023.
– I slutten av mai fikk vi tilbakemelding om at vi var eneste tilbyder som ikke ble avvist i anbudskonkurransen, opplyser Lønning.
Hun er glad og takknemlige for at Modum Bad kan fortsette det viktige arbeidet med å behandle spiseforstyrrelser.
“Vi er takknemlige for at Modum Bad kan fortsette det viktige arbeidet med å behandle spiseforstyrrelser”
– Det gleder oss også at HSØ ser kvaliteten vi leverer. Vi ser frem til et videre godt samarbeid med vår oppdragsgiver, sier Lønning.
Vurdert til høy kvalitet
HSØ skriver i sin vurdering at tilbudet fra Modum Bad samlet sett er vurdert til å ha høy kvalitet. Omtalen av hele behandlingsforløpet, fra henvisning, til behandling og utskrivelse, er svært positiv. HSØ løfter også fram at Modum Bad følger nasjonale retningslinjer for behandling og pasientforløp, og at veiledere og sentrale faglige metoder og forskning benyttes i behandlingen.
“Nå satser vi for fullt videre for å hjelpe enda flere mennesker som strever med denne alvorlige lidelsen”
Omtalt i positive ordelag er også familie-pårørendeperspektivet og utredning og behandling av komorbide lidelser..
– Nå satser vi for fullt videre for å hjelpe enda flere mennesker som strever med denne alvorlige lidelsen, sier Lønning.
Fem doktorgrader
Modum Bad har bidratt med hele fem doktorgrader på fagfeltet spiseforstyrrelser. Nylig hentet psykolog Hanna Punsvik Eielsen hjem den siste doktorgraden (les mer om doktoravhandlingen her). De andre er det KariAnne Vrabel, Øyvind Rø, Malin Olofsson og Solfrid Bratland-Sanda har stått for. To av disse doktorgradene, KariAnne Vrabel og Hanna Punsvik Eielsen, har fått full finansiering fra Norsk sanitetsforening.
– Engasjementet som norske sanitetskvinner har vist på området er forbilledlig. De har bidratt til viktig forskning som bringer ny kunnskap om spiseforstyrrelser, sier Lønning.
Dette understreker betydningen av samarbeidet med Norsk sanitetsforening og deres uvurderlige bidrag til forskning som kan hjelpe mange i fremtiden.