Verdensdagen med “kinderegg-program”

Verdensdagen for psykisk helse tilbyr i år et "kinderegg" av et program; med skolebesøk, foredrag og konsert.

Nyhetsartikkel publisert 10/09/16

7504

– Vi serverer et kinderegg på Verdensdagen for psykisk helse: Skolebesøk, foredrag og konsert, sier psykolog Jone Solberg Vik (foran), serviceleder i Kildehuset Tove Sandum Bergsrud og kulturleder Helge Harila.

 

Livet forandrer seg stadig. Det gjelder å henge med i svingene. For mange er dette så utfordrende at det skaper stress og press. «…fordi livet forandrer seg….» er tema for Verdensdagen for psykisk helse i år.

Skolebesøk

Profilbilde-Sinding-sorthvitt-liteI Modum starter markeringen med at Rosthaug videregående skole får besøk, blant annet av Rask psykisk helsehjelp. Det skjer mandag 10. oktober, på selve Verdensdagen.
-Onsdag 12. oktober er det ungdomsskolenes tur til å få besøk, opplyser psykolog Jone Solberg Vik ved Modum Bad, som er med i arrangementskomiteen.
Psykolog Aksel Inge Sinding (bildet til venstre), kjent fra Si;D i Aftenposten og NRK P1, vil snakke med elevene på de to skolene om stress, press og selvfølelse.
Sinding er kjent under navnet Vandrepsykologen. Han utvikler blant annet apper for psykiske helseproblemer. Han er også nestleder i Psykologenes Forening for Digital Helse, forteller Vik.

-Et kinderegg

Onsdag 12. oktober inviteres publikum til foredrag og konsert i Festsalen på Modum Bad.
Psykolog Sinding deltar med foredraget: «Stress og press – sosiale medier, selvrealisering og selvfølelse i en tid som endrer seg». Arrangementet er åpent for alle, men har en billettpris fordi det også inviteres til konsert.
– Det er som et kinderegg. Du får både foredrag, konsert, kaffe og kringle i ett, smiler Jone Solberg Vik, som sammen med Tove Sandum Bergsrud i Kildehuset og kulturleder Helge Harila ved Modum Bad inviterer publikum til «kinderegg-opplevelsen».

7500

– Dette bør du få med deg, sier den entusiastiske gjengen som for tiden henger opp plakater og sprer budskapet om Verdensdagen over hele Modum.

Terningkast seks

Harila lover en spennende konsert med folkemusikkduoen Sudan Dudan fra Valdres.
– Deres siste album «Inntil i dag» er produsert av Odd Norstoga og fikk en sekser på terningen i VG, sier Harila.
Sudan Dudan består av de to musikerne Anders Erik Røine og Marit Karlberg. De er en spennende og nyskapende duo som blander eksotiske toner fra andre verdensdeler inn i norsk folkemusikk.
Les mer om konserten her.

De som samarbeider om Verdensdagen i Modum er: Modum kommune, Mental helse og Modum Bad, med økonomisk støtte fra Sparebank1 Modum.

Fakta om Verdensdagen:

·         Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse.

·         Dagen skal skape åpenhet og gi kunnskap om psykisk helse

·         Årets tema: «….fordi livet forandrer seg….»

·         Vi har alle en psykisk helse

·         Les mer på: www.verdensdagen.no

Share Button
Print Friendly and PDF