Johannespasjonen på norsk

Mandag 4. april kan du oppleve skuespiller Svein Tindberg i Olavskirken, i en helt spesiell utgave av Johannespasjonen - på norsk.

Nyhetsartikkel publisert 21/03/22

Modum Bads nye kulturleder, Hans Olav Baden, gleder seg til å ta imot skuespiller Svein Tindberg i Olavskirken 4. april.

 

– Mandag 4. april får du en gylden anledning til å oppleve hele påskefortellingen formidlet av en av våre fremste kunstnere i den vakre Olavskirken, sier kulturleder Hans Olav Baden ved Modum Bad.
–  En av våre fremste formidlere, skuespiller Svein Tindberg, leser Jesu lidelseshistorie fra Johannesevangeliet. Sangere og musikere fremfører musikk av Bach mellom lesningene.

Kjøp billetter her.

Leser solistinnslagene

Johann Sebastian Bach tok utgangspunkt i Johannesevangeliets gjenfortelling av Jesu lidelseshistorie (Joh. 18-19) da han skrev Johannespasjonen i 1724. Verket er skrevet på Bachs morsmål, tysk.
– De musikalske resitativene skrevet for solist, blir i denne versjonen erstattet av rene lesninger av Svein Tindberg, sier Baden.
Holmlia kammerkor synger Bachs fargerike koraler i Ragnar Grøms oversettelse, supplert med andre verker for orgel og fiolin av barokkens store mester.

Se flere arrangementer i Olavskirken her.

Monologforestillinger

Svein Tindberg har hatt stor suksess med sine monologforestillinger. Han har fremført hele Markusevangeliet, og senere også hele Apostlenes gjerninger. Tindberg regnes som en av våre fremste skuespillere og formidlere. Han har i en årrekke vært fast ansatt på Det norske teateret i Oslo.

Noen dager før påskeferien kan du oppleve skuespilleren Svein Tindberg i Olavskirken i en helt spesiell utgave av Johannespasjonen – på norsk!

Partiene som er skrevet for solist i Johannespasjonen, blir i denne versjonen erstattet av rene lesninger av skuespiller Svein Tindberg.

Disse deltar:

  • Svein Tindberg, forteller
  • Holmlia kammerkor
  • Åslaug Hegstad Lervåg, orgel
  • Iselin Skretting, fiolin
  • Hans Olav Baden, dirigent

Tid, sted og billetter:

Mandag 4. april kl. 20:00
Olavskirken, Modum Bad
Billetter kr 250,- kan kjøpes her.
(Pasienter kan kjøpe billetter til halv pris i resepsjonen)
www.modum-bad.no

 

Olavskirken på Modum Bad.

17.02.22
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF