Ny dataløsning skal gi bedre behandling

Modum Bad innfører en ny dataløsning som skal gi terapeuter bedre innsikt i pasientbehandlingen.

Nyhetsartikkel publisert 19/09/22

Martin Holtet (til venstre) og Pål Ulvenes har presentert den nye dataløsningen for helsedata i flere sammenhenger.

 

Pål Ulvenes

I samarbeid med helseteknologiselskapet Deepinsight har en ny dataløsning blitt utviklet. Den gjør det mulig å bruke pasientdata aktivt i behandlingen av pasienter.
– Innsamlet data fra pasientene kan gi viktig informasjon om hva som virker og ikke virker i behandlingen. Den nye dataløsningen vil gi oss en unik mulighet til å gi pasientene enda bedre tilrettelegging og oppfølging, sier Pål Ulvenes, konstituert fagdirektør og analysesjef ved Modum Bad.

Tidlig ute

Modum Bad var tidlig ute med å samle inn pasientrapportert data. Allerede for 20 år siden ble det utviklet systemer for å samle inn pasientdata, såkalte PROM-data. Disse ble ivaretatt og benyttet for å justere og forbedre behandlingen. Modum Bads anerkjente forskningsmiljø har benyttet dataene til forskning innen psykisk helsevern.

 

“Den nye dataløsningen vil gi oss en unik mulighet til å gi pasientene enda bedre tilrettelegging og oppfølging”

 

Ny programvare

I løpet av høsten 2022 skal den nye programvaren tas i bruk. Den vil gi terapeutene en samlet oversikt over pasientdataene. Løsningen vil hente, sammenstille og visualisere pasientrapportert data fra to systemer som er i bruk i sykehuset: CheckWare og DIPS.

 

– Den nye dataløsningen vil gi oss en unik mulighet til å gi pasientene enda bedre tilrettelegging og oppfølging, sier Pål Ulvenes ved Modum Bad.

 

– Perfekt pilotkunde

Programvaren fra Deepinsight er utviklet i tett dialog med terapeuter fra Modum Bad. Blant annet for å sikre at den er enkel og intuitiv å bruke.
– Det var viktig for oss å jobbe sammen med en fremoverlent partner innen helse som ser mulighetene i klinisk intelligens og sanntidsdata og hvordan dette er fremtiden for helsevesenet. Den muligheten ga Modum Bad oss, sier Martin Holtet, CTO i Deepinsight og ansvarlig for utviklingen av programvaren.
Han mener motivasjonen og historien gjør Modum Bad til en perfekt pilotkunde for den nyutviklede programvaren. Etter hvert skal programvaren tilbys til flere av landets institusjoner og sykehus.

 

Les mer om prosjektet her (på hjemmesiden til Deepinsight.no)

19.09.22
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF