Ingen skadet etter brann på Instituttet

Alle 16 kursdeltakere kom seg ut da det brøt ut brann på Institutt for Sjelesorg natt til torsdag 17. desember.

Nyhetsartikkel publisert 17/12/15

Brann_IFS

Overnattingsbygget på Institutt for Sjelesorg ble totalskadet i brannen. Foto: Gunnar Fagerli

Alle de 16 personene som overnattet på Institutt for Sjelesorg kom seg ut da det brøt ut brann natt til torsdag 17. desember.

– Det er kun snakk om materielle skader, sier operasjonsleder Ola Fjeldstad i Nordre Buskerud politidistrikt til NRK Buskerud.

Spredte seg ikke

Institutt for Sjelesorg ligger en kilometer unna de andre byggene på Modum Bad. Det var derfor aldri fare for spredning av brannen til selve sykehuset med 100 pasientplasser.

-Til alt hell klarte brannvesenet å stanse brannen slik at den heller ikke spredte seg til vår hovedbygning, sier daglig leder Kristin Leite ved Institutt for Sjelesorg.

Ifølge Leite startet brannen i et rom i overnattingsdelen – den såkalte Studiefløyen. 14 ungdommer som skulle overnatte i bygget, kom seg ut da det begynte å brenne ved midnatt. I tillegg til ungdommene var to ledere til stede.
– Ungdommene hadde ikke lagt seg, og det var de som meldte fra til vår vakt da brannen brøt ut, sier Leite.
Politiet ble varslet om brannen og alle nødetater rykket raskt ut.

– Det gikk veldig bra med alle som ble evakuert. Kun én person er kjørt til legevakt etter å ha fått i seg røyk. Men bygningen har fått store skader, opplyser direktør Ole Johan Sandvand.

Skal undersøke brannstedet

Operasjonsleder Ola Fjellstad ved Nordre Buskerud politidistrikt sier til Drammens Tidende at røykdykkere undersøkte fløyen og kunne bekrefte at alle som sov der hadde reddet seg ut.
– Vi har lister på alle som bor hos oss, så de evakuerte ble raskt sjekket opp mot disse, sier Kristin Leite.

De evakuerte ble først samlet i Olavskirken. Nå er de innlosjert i de 15 overnattingsrommene på Kildehuset kurs- og kompetansesenter ved Modum Bad.

Mannskaper fra Modum Brannvesen har holdt på med slukking på stedet i hele natt. I følge NRK Buskerud fikk de også bistand fra Ringerike brannvesen. Ved 03-tiden hadde de kontroll over flammene. Det er for tidlig å si hva som kan være årsaken til at det begynte å brenne.
-Vi har en mistanke om hvor brannen har oppstått, men jeg kan ikke si noe sikkert om brannårsaken før politiet har gjort sine undersøkelser her på stedet, sier daglig leder Kristin Leite til Bygdeposten.
Operasjonsleder Ola Fjeldstad sier de starter tekniske undersøkelser på stedet så snart det lar seg gjøre.

To stiftelser blir én

Institutt for Sjelesorg – Einar Lundbys stiftelse (IFS) er en selvstendig stiftelse på Modum Bads område i Vikersund. Stedet ble innviet i 1975 og driver kurs og sjelesørgerisk virksomhet. Fra 1. januar 2016 vil Instituttet bli en del av Modum Bad, når de to stiftelsene slår seg sammen. Navnet på virksomheten blir Modum Bad.

17.12.2015
infoleder@modum-bad.no

IMG_6437

Brannvesenet jobbet intenst med å slukke brannen slik at den ikke skulle spre seg til hovedbygget. Dette bildet ble tatt på brannstedet ved 03-tiden i natt.

Les nyheten på NRK Buskerud her.

Share Button
Print Friendly and PDF