Hylles for forskningsinnsats

I flere tiår har Asle Hoffart gjort en stor forskningsinnsats. Fredag 24. juni fyller han 70 år – og blir pensjonist. – Den dagen vil vi markere hans utrettelige innsats for Modum Bad og mennesker med psykiske lidelser, sier forskningsleder KariAnne Vrabel.

Nyhetsartikkel publisert 10/05/22

Fredag 24. juni er det duket for markering av seniorforsker Asle Hoffart med fagdag i Festsalen.

Hoffart er seniorforsker ved Modum Bad og mangeårig professor ved Psykologisk Institutt, Universitetet i Oslo (UiO). I over 40 år har han jobbet med å styrke og heve kvaliteten på behandlingstilbudet til mennesker med psykiske lidelser. Mennesker som strever med angstlidelser har alltid stått hans hjerte nærmest.

Produktiv

Asle Hoffart tok sin doktorgrad i 1990 og har hatt klinisk behandlingsforskning som sitt hovedområde i hele sitt yrkesaktive liv. Han har hatt en svært produktiv karriere med sine 200 vitenskapelige artikler, fire bøker, ni bokkapitler og utallige foredrag og mediaopptredener.

 

Bestill Asle Hoffarts bok: “Se deg rundt” – en selvhjelpsbok for deg med sosial angst.

 

Markering

Den 24. juni er det duket for en stor markering av Hoffart. Dagen starter med et fagseminar i Festsalen hvor forskningsleder KariAnne Vrabel ved Modum Bad og førsteamanuensis ved Psykologisk institutt ved UiO vil åpne. Tidligere direktør Ole Johan Sandvand vil snakke om Asles betydning for oppbyggingen av Modum Bad som institusjon under tittelen; «Modum Bad ville ikke vært det samme uten». Forskerkollega og førsteamanuensis ved Psykologisk Institutt, Sverre Urnes Johnson, har både friluftsmannen og forskeren Hoffart som utgangspunkt for sitt innlegg som han har kalt: «Fra Finnemarkas utsyn til det indre sjelsliv».

Asle Hoffart har hatt en svært produktiv karriere med sine 200 vitenskapelige artikler, fire bøker, ni bokkapitler og utallige foredrag og mediaopptredener.

 

Sønnen om familielikheter

Eplet faller som kjent ikke langt fra stammen: Hoffarts sønn, Amund Rake Hoffart, er også forsker med kjønnsforskning som sitt spesialfelt. Han vil holde foredraget: «Familielikheter». KariAnne Vrabel vil avslutte fagseminaret med foredraget «Det er som om noe som haster»…… Hun vil se i bakspeilet og gi et tilbakeblikk på Hoffarts mangslungne forskningskarriere. I tillegg vil det bli mange hilsener fra et stort fagmiljø som har lyst til å understreke Asle Hoffarts betydning for norsk psykiatri. Dagen avsluttes med en vandring rundt på Modum Bads område og en middag for inviterte gjester.

10.05.22
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF