– Godt læringsutbytte uten at det ble overveldende.

Helene Tinderholdt Olsen ønsket å jobbe med spiseforstyrrelser og opplevde å få veldig god oppfølging på søknaden om praksisplass.

Nyhetsartikkel publisert 27/01/22

Navn: Helene Tinderholt Olsen
Alder: 25 år
Utdannelse: Profesjonsstudiet i psykologi
Avdeling: Spiseforstyrrelser
Kommer fra: Skien
Er nå bosatt: Oslo

– Hvordan kjente du til Modum Bad?
– Jeg hørte om Modum Bad for første gang da jeg var ganske liten, siden det er et behandlingssted som har et veldig godt rykte der jeg er fra. Jeg er også så heldig som har KariAnne Vrabel som veileder på hovedoppgava, så hun reklamerte godt for stedet.

– Hva var det som gjorde at du ønsket å være i praksis på Modum Bad?
– Ettersom jeg alltid har hørt at det er så høy faglighet på Modum Bad, ble jeg veldig nysgjerrig på å få oppleve hvordan det er å jobbe der. Jeg var ekstra interessert i å få innblikk i hvordan de jobber på avdelingen for spiseforstyrrelser, da jeg har en spesiell interesse for det.

– Hvordan opplevde du søknadsprosessen og de tilbakemeldinger du fikk underveis?
– Jeg opplevde å få veldig god oppfølging på søknaden om praksisplass. Den kjappe tilbakemeldingen på søknaden gjorde at jeg visste hvor jeg skulle i praksis god tid i forveien, noe som var veldig betryggende. I tillegg visste jeg at jeg skulle få jobbe med noe jeg var interessert i, og det er heller ikke en selvfølge i hovedpraksis når det er mange om beinet på de ulike plassene.

– Hvordan ble du mottatt som student?
– Jeg ble tatt så godt i mot av alle på avdelinga. De tok stor hensyn til at jeg var student, så jeg fikk observere en del før jeg fikk egne pasienter. Det var veldig godt å kjenne at jeg fikk ta ting i et rolig tempo i starten, for så å få ansvar for egne pasienter etter hvert. På den måten fikk jeg et godt læringsutbytte uten at det ble overveldende.

– Fikk du det læringsutbytte du forventet?
– Absolutt. Målet mitt var å bli tryggere i rollen som psykolog, slik at arbeidslivet ikke skulle virke like skremmende som det gjorde da jeg startet på studiet. Jeg gikk ut av praksisperioden med en mye større trygghet i rollen enn da jeg startet. I tillegg har jeg fått innblikk i Compassion-fokusert terapi, som var noe jeg ønsket å dykke inn i, og som jeg merker appellerer veldig til meg som terapeut.

– Er det noe du skulle ønske det var mer av?
– Høres kanskje rart ut, men ikke som jeg kommer på i øyeblikket.

27.01.22
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF