Flere unge leger sliter

Villa Sana på Modum Bad tar stadig imot yngre leger til rådgivning og hjelp. – Jobbvirkeligheten er mye tøffere enn de hadde forestilt seg, sier leder Tron Svagård i et intervju med Dagens Medisin.

Nyhetsartikkel publisert 14/09/17

Leder Tron Svagård ser en økning av spesielt unge kvinnelige leger som søker rådgivning ved Villa Sana.

– Vi ser særlig en økning blant de yngre legene på Villa Sana – og spesielt blant unge kvinnelige leger. Andelen av unge leger er større enn forventet, sier leder av Villa Sana, psykiater Tron Svagård i et intervju med avisen Dagens Medisin.

– Det siste halve året har vi også sett en økning blant turnuskandidatene, som vi sjelden så her på Modum Bad tidligere, sier Svagård.

Villa Sana er et tilbud til leger som sliter med yrkesidentitet, stressproblematikk, utbrenthet eller samlivsproblemer. Tilbudet omfatter én-dags rådgiving og ukekurs for enkeltleger eller for par, hvor minst én er lege.

Les hele intervjuet med Svagård i Dagens Medisin her.

  • Yngre leger opplever en økende arbeidsbelastning og frykt for konsekvensene hvis man sier fra om kritikkverdige forhold. Les hva tillitsvalgte i flere av landets helseforetak sier om situasjonen i dette intervjuet med Dagens Medisin.
  • Ønsker du å vite mer om tilbudet til leger og tannleger på Villa Sana – klikk her.

 

Share Button
Print Friendly and PDF