Sara Aimée Smiseth

Sara Aimée Smiseth – musikalsk kåseri om komponisten Clara Schumann 200 år.

Dag: Onsdag 22. januar
Tid: Kl 19.30
Sted: Festsalen
Pris: Kr 260,-

Tipp-tipp-tipp oldebarnet til grunnleggeren av Modum Bad, Heinrich A. Thaulow, holder årets første konsert i Festsalen. Sara Aimée Smiseth fullførte masterstudiet ved Norges musikkhøgskole i 2013. Etter den tid har hun fremført mer enn femti konsertkåserier på små og store scener. Hun har turnert i inn- og utland med ulike konsertprogrammer. Smiseth er i tillegg ansatt ved Den Norske Opera & Ballett som pianist og musikkformidler.

De musikalske kåseriene bemerker seg som en unik kombinasjon av klaverspill og muntlig formidling. Kåseriet Smiseth skal holde i Festsalen handler om musiker og komponist Clara Schumann (1819-1896). Schumann var et vidunderbarn av rang, og spilte sine første konserter bare ni år gammel. Mot sin fars vilje giftet hun seg med komponisten Robert Schumann. De fikk åtte barn sammen, og opplevde å miste fire av dem. Hennes manns psykiske sykdom gikk så langt at han forsøkte å ta sitt eget liv. Han måtte tilbringe mye tid på asyl.

Clara Schumann utviklet med tiden en nær relasjon til en annen stor komponist og pianist, nemlig Johannes Brahms. Schumanns historie er en fortelling om tap, overlevelsesvilje, stor personlig styrke og til syvende og sist det som kanskje drev henne aller mest: Hennes enorme kjærlighet til musikken.

Bestill billetter online her.
Eventuelt ledige billetter selges ved inngangen.

Share Button
Print Friendly and PDF