Ny spalte om “hverdagspsyken”
Torsdag 11. mars lanserte Drammens Tidende og Bygdeposten en ny avisspalte hvor ansatte fra Modum Bad deltar. Spalten har fått navnet «Hverdagspsyken».
Rundt ti ansatte fra Modum Bad skal annenhver uke være bidragsytere til spalten. De skal skrive om vår mentale helse på en folkelig og lettfattelig måte. Målet er å gi leserne mer kunnskap, råd og tips om psyken vår. Gjennom spalten skal de bidra til normalisering og ufarliggjøring av vanskelige tanker som møter oss i livet.
Nedenfor ser du presentasjonen av spalten på nettsidene til Drammens Tidende og Bygdeposten. Klikk på bildene for å lese sakene (krever innlogg.)
– Ikke så skummelt
– Jeg håper vi kan hjelpe folk å skjønne at det kanskje ikke er så skummelt å kjenne på en kjip følelse, og at til og med psykologen kan ha disse tankene. Vi er alle mennesker. Det er ikke så stor forskjell på å være psykolog, og å være pasient, sier Hanna Punsvik Eielsen til Drammens Tidende i forbindelse med lanseringen av spalten.
Eielsen er psykolog og doktorgradsstipendiat ved Modum Bad – og første skribent ut (klikk på bildet nedenfor for å lese hennes innlegg).
Kollegaene som også skal bidra er psykologspesialist Roland Westerlund, psykiater Arild Jervell, psykiatrisk sykepleier Anita Sjåvik samt Maren Kopland og Ingvild Finsrud, begge psykologer og doktorgradsstipendiater.
Sette ord på følelser
Disse fagfolkene jobber alle til daglig med pasienter som strever med utfordringer som angst, depresjon, traumer eller spiseforstyrrelser. Like fullt er de opptatt av å formidle at man ikke trenger å være alvorlig syk om vanskelige tanker og følelser dukker opp. Slike tanker har de fleste i løpet av livet – og det er normalt.
– Psyke er noe vi alle har. Når alt kommer til alt, er vi ganske like, sier Kopland til Drammens Tidende.
Ved å skrive gjenkjennelig om følelser og sette ord på dem, håper både hun og kollegaene å gi leserne et språk for å snakke om følelsene sine.
Ønsker å bidra
Ideen til spalten kom på nyåret i fjor, etter en jul hvor Ari Behns selvmord hadde satt sitt preg på nyhetsbildet. I tillegg opplevde lokalmiljøet i Vikersund at et ungt menneske tok selvmord. Disse hendelsene gjorde at Modum Bad ønsket å bidra med sin kompetanse.
– Vi vil gjerne dele noe av den kunnskapen vi sitter med. Dersom den kan bringes ut på en folkelig og forståelig måte via lokalavisene, håper vi å kunne være til hjelp, sier kommunikasjonssjef Unni Tobiassen Lie.
11.03.21
informasjonsleder@modum-bad.no