Martin setter sammen bitene

Martin Eia-Revheim vil fortelle om sin barndom preget av rus og vold når han deltar på Verdensdagen for psykisk helse torsdag 10. oktober. Foredragsholderen og forfatteren viser at det går an å reparere og akseptere det som har skjedd, samtidig som man bygger et nytt og annet liv.

Nyhetsartikkel publisert 27/08/24

Martin Eia-Revheim vokste opp med en alkoholisert og voldelig far. På Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober vil han fortelle sin historie i Festsalen. Foto: Helge Brekke.

Martin Eia-Revheim vokste opp med en alkoholisert og voldelig far. Hans historie «Å sette sammen bitene – min historie om vold, skam og reparasjon» handler om en pappa som svikter i omsorgsrollen, men mest av alt handler den om sønnens kamp ut av fars skygge.

Ambivalens

I 2022 ga han ut boka «Å sette sammen bitene» på Cappelen Damm. Der forteller han sin såre og vonde historie fra oppveksten. Eia-Revheim skildrer forholdet til faren med ambivalens, ikke bare med skuffelse og bitterhet, men også med kjærlighet og lengsel. «For får du litt kjærlighet vil du ha mer», skriver han.

 

“Får du litt kjærlighet vil du ha mer”

 

Reparasjonsarbeid

Foredragsholderen og forfatteren tar oss også med inn i hvordan dette påvirker ham nå. Han viser at det går an å reparere og akseptere det som har skjedd, samtidig som man bygger et nytt og annet liv. Han forteller at reparasjonsarbeidet er et livsprosjekt, men at det går an å finne en ny ro og at kjærlighet finnes, så lenge vi tør å ta risikoen ved å åpne oss for den.

 

“Reparasjonsarbeidet er et livsprosjekt”

 

Menn må bli modigere

51-åringen har sammenlagt levd mer enn fem år av livet sitt på ulike institusjoner. Der har han selv opplevd det statistikkene sørgelig viser, at menn er underrepresentert i det å søke hjelp, men overrepresentert i statistikker for vold, rus og selvmord. Han ønsker at menn skal bli like modige som kvinner når det gjelder å vise egen sårbarhet.

Ikke unik historie

Eia-Revheims historie om en barndom preget av rus og vold er dessverre ikke unik. Det anslås at rundt 300 000 barn i Norge opplever omsorgssvikt. Flere av disse blir syke voksne. Han minner oss om at det er lov å blande seg inn, for statistisk sett er det slik at de skada barna er rundt oss hver dag; i hver barnehage, i hver skoleklasse, i hvert nabolag og på enhver arbeidsplass.

Aktiv hverdag

Martin Eia -Revheim er utdannet sosionom. I dag er han ansatt i Sparebankstiftelsen DNB, hvor han har ansvar for stedsutvikling og eiendom, blant annet som leder for utviklingen av Sentralen, Biermannsgården, Det Norske Myntverket og Nasjonalgalleriet. I 1998 grunnla han klubbscenen BLÅ og har senere vært sjef for blant annet Kongsberg Jazzfestival, Kringkastingsorkesteret og Norsk Musikkinformasjon, i tillegg til lederverv for Oslofilharmonien og Norsk Kulturråd.

Bestill billetter til arrangementet her.

27.08.24
info@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF