Kåret til årets familieterapeut

– Dette var jeg virkelig helt uforberedt på, sa Terje Tilden da han ble kåret til «Årets familieterapeut 2023». Pristildelingen skjedde under Nordisk kongress for familieterapi i Bergen 27. – 30. august.

Nyhetsartikkel publisert 04/09/24

Terje Tilden er tildelt prisen "Årets familieterapeut 2023"

Terje Tilden ble tildelt prisen “Årets familieterapeut 2023”.

– Tildelingen gjorde meg både målløs og overveldet. Jeg er dypt takknemlig, ydmyk og glad, og samtidig stolt over denne anerkjennelsen, sier familieterapeuten og seniorforskeren.
Han har jobbet ved Modum Bad i hele 35 år og deler hederen med både Familieavdelingen og Forskningsinstituttet.

“Tilden har inspirert, involvert og lært opp flere generasjoner med terapeuter og forskere”

 

Brennende engasjement

I nominasjonen heter det at Tilden «gjennom et langt yrkesliv som familieterapeut har hatt et brennende engasjement for å skape gode, terapeutiske kontekster der familier i dialog med fagpersoner kan få det bedre sammen. Tilden er en tradisjonsbærer og en tradisjonsbygger, som har inspirert, involvert og lært opp flere generasjoner med terapeuter og forskere»

Terje Tilden med prisen han fikk som årets familieterapeut.

–  Jeg er dypt takknemlig, ydmyk og glad, og samtidig stolt over denne anerkjennelsen, sier Terje Tilden. Familieterapeuten og seniorforskeren har jobbet på Modum Bad siden 1989 – de fleste av årene ved Avdeling for familiebehandling.

Pasientenes stemme

Hans sterke engasjement for pasientene og deres stemmer inn i det kliniske arbeidet har også blitt lagt merke til, samt hans praksisnære forskning. Gjennom flere tiår har han samlet og systematisert mange hundre familiers tilbakemeldinger, med mål om å kunne gi fremtidige par og familier best mulig behandling.

 

“Hans sterke engasjement for pasientene og deres stemmer inn i det kliniske arbeidet har blitt lagt merke til”

 

Rett før Tilden nå pensjonerer seg holder han fortsatt engasjementet oppe. Han er svært produktiv og har gjennom årene publisert mange artikler, bokkapitler og prosjekter i tillegg til å ha bidratt i mange debatter og på konferanser.

Forskerkollegene Jan Stokkebekk, Terje Tilden, Kristoffer Whittaker og Lennart Lorås.

– Gitt tillit

– Hjertelig takk til dem som har nominert meg, og takk til Modum Bad. Jeg har gjennom årene blitt vist stor tillit og har fått muligheter som jeg ikke hadde forestilt meg.

 

“Jeg har gjennom årene blitt vist stor tillit og har fått muligheter som jeg ikke hadde forestilt meg”

 

Dette har jeg satt enormt stor pris på. Pristildelingen er også en anerkjennelse fra Norsk forening for familieterapi på vårt arbeid med å bevisstgjøre par- og familieterapi-feltet om betydningen av forskningsbasert kunnskap.

 

Bente Barstad,  Søren Marcussen og Glenn Ringdal holdt et spennende foredrag om stefamilien: ”Stefamilien – annenrangs eller bare annerledes? Et nytt kart over et nytt terreng”.

Mange bidragsytere

En hel delegasjon fra Modum Bad deltok på den nordiske kongressen for familieterapi i Bergen. Forskere og terapeuter bidro med flere faglige foredrag. Blant dem var Bente Barstad, Glenn Ringdal og Søren Marcussen som holdt et spennende foredrag om stefamilien: ”Stefamilien – annenrangs eller bare annerledes? Et nytt kart over et nytt terreng”.

 

“Stefamilien har noen særlige vilkår og utfordringer”

 

De tre fortalte om stefamiliens særlige vilkår og utfordringer. Sammen har de også utviklet et eget samlivskurs for par som satser på nytt med mine, dine og våre barn. Kurskonseptet heter Par på nytt – et kurs som holdes både på Modum Bad i Vikersund og i Oslo.

Teamet som behandler unge med spiseforstyrrelser i en familiekontekst viser fram sin poster. Fra venstre: Lars-Ole Gjermundbo, Marianne Skogstrøm Enderud, Annette Rugaard, Marit Grave Halvorsen og Lena Grønbech.

Teamet som behandler unge med spiseforstyrrelser i en familiekontekst viser fram sin poster. Fra venstre: Lars-Ole Gjermundbo, Marianne Skogstrøm Enderud, Annette Rugaard, Marit Grave Halvorsen og Lena Grønbeck.

 

Unge med spiseforstyrrelser

Teamet som jobber med familiebasertbehandling for ungdom med spiseforstyrrelser (FBT) var også på plass på konferansen. I denne behandlingen legges hele familien inn. Teamet hadde forberedt en poster og fortalte om sine erfaringer med behandlingen.

Joanna Rzadkowskal holdt foredraget: Er økonomiske problemer en eksistensiell trussel?

Flere workshops

Vår forsker Joanna Rzadkowska hadde en workshop med utgangspunkt i sin forsking på par og familier med økonomiske utfordringer. Tittelen på hennes workshop var: Er økonomiske problemer en eksistensiell trussel?

“Er økonomiske problemer en eksistensiell trussel?”

Vår seniorforsker Terje Tilden hadde flere workshops, blant annet sammen med Jan Stokkebekk, Kristoffer Whittaker og Lennart Lorås. Familieterapeut Ingrid Heggelund deltok med sitt masterprosjekt i en workshop som handlet om det unike i familierådgivning.

03.09.24
info@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF