Ansatt som fagansvarlig

Janne-Monica A. Kaarigstad er ansatt som fagansvarlig ved Institutt for Sjelesorg. – Det blir spennende å få være med på nystarten og utvikle instituttet videre, sier Kaarigstad.

Nyhetsartikkel publisert 04/12/24

Marit Endresen og Janne-Monica A. Kaarigstad utenfor bygget hvor Institutt for Sjelesorg har sin virksomhet.

Leder Marit Endresen (til venstre) og nytilsatt fagansvarlig Janne-Monica A. Kaarigstad ser fram til å fylle dette flotte bygget med sjelesørgerisk virksomhet i tiden som kommer.

Kaarigstad er utdannet teolog, har pastoralklinisk utdannelse og en allsidig bakgrunn, blant annet som pastor og misjonær. De siste 18 årene har hun vært med på å bygge opp sjelesorgstilbudet ved Viken senter. Der har  hun også hatt samtaler og sjelesorgsundervisning for ulike grupper. Hun ledet også den forebyggende enheten ved Viken senter fra 2015 frem til hun sluttet sommeren 2024. Fra 1. desember er hun engasjert i en prosentstilling ved Institutt for Sjelesorg.

Sjelesorgsfaglig miljø

– Det er flott å få en fagressurs med så lang erfaring med på laget, sier leder Marit Endresen ved Institutt for Sjelesorg.
– Målet er å ha et sterkt sjelesorgsfaglig miljø på Modum Bad. Vi ønsker å ivareta våre målgrupper, og samtidig utvikle nye tilbud. Dette vil Kaarigstad nå bidra til sier Endresen.

“Vi ønsker å gi livshjelp og noen å reflektere sammen med når noe stopper opp i livet”

 

– Gi livshjelp

Janne-Monica Kaarigstad ser fram til å ta fatt på oppgavene ved Instituttet. Hun brenner for sjelesorgsfaget, både utøvelsen og forskning.
– De sjelesørgeriske samtalene omfatter hele mennesket med åndelige, eksistensielle og relasjonelle temaer. Vi ønsker å gi livshjelp, noen å reflektere sammen med når noe stopper opp i livet, sier Kaarigstad.

Marit Endresen leder både Institutt for Sjelesorg og Modum Bads kurs- og kompetansesenter.

 

– Kvalitetsstempel

Institutt for Sjelesorg, som er en del av stiftelsen Modum Bad, har en historie som stekker seg langt tilbake i tid.
– Stedet har et kvalitetsstempel, og er kjent og brukt av mange. Vi vil jobbe for at Instituttet utvikler seg og blir nyttig og relevant også i fremtida, sier Kaarigstad.

 

“Vi vil jobbe for at dette stedet utvikler seg og blir nyttig og relevant også i framtida”

 

– Må ha inntjening

Fagstillingen er foreløpig en deltidsstilling, men håpet er at stillingsprosenten kan utvides etter hvert. Instituttet har imidlertid hatt en utfordrende økonomi i mange år.
– Den økonomiske situasjonen er krevende og inntjening må på plass for å kunne bygge ut tilbudet. Vi må bygge stein på stein, sier Endresen.

Det nye bygget etter brannen ble oppført i 2016 og inneholder 15 flotte overnattingsrom samt et undervisningsrom og et møterom.

Et viktig grep som nå gjøres er at den forebyggende virksomheten ved Modum Bad nå samles under ett tak. Bygget som tidligere bare huset Institutt for Sjelesorg har nå fått navnet Villa Competencia, og mange av de ansatte ved Modum Bads kurs- og kompetansesenter flytter inn dit.
– Her vil det bli mye aktivitet i tiden som kommer, sier Endresen.

“Uten de frivillige hadde en restart vært helt umulig”

 

Frivillig innsats

Åtte rekreasjonsuker er foreløpig det som står på vårhalvårets program for Instituttet. Kjente navn som tidligere biskop og forfatter, Per Arne Dahl, prest og forfatter, Sjur Isaksen, og professor emeritus i sjelesorg og religionspsykologi, Leif-Gunnar Engedal bidrar med undervisning på de tre første av disse ukene. I tillegg til rekreasjonsukene vil det være
pastoralklinisk utdanning og et sjelesørgerisk emnekurs. Det siste i samarbeid med VID.
– Vi har mange frivillige med som er glade i Instituttet og som har takket ja til å bidra i fagutviklingen. Det er vi svært takknemlige for. Uten dem hadde en restart vært helt umulig. Vi er også takknemlige til de frivillige som stiller opp som vertskap, og giverne våre som støtter oss økonomisk. Det er veldig verdifullt for oss, sier leder Marit Endresen.

Se tilbudene ved Institutt for Sjelesorg her.

Share Button
Print Friendly and PDF