Valgerd overrakte Kongens fortjenstmedalje

Statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland overrakte tirsdag 13. juni Kongens fortjenstmedalje til psykolog og forsker Asle Hoffart ved Modum Bad.

Nyhetsartikkel publisert 14/06/23

– Nå gleder jeg meg til 17. mai, spøkte Asle Hoffart, som var stolt og rørt da han fikk Kongens fortjenstmedalje overrakt av statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland.

Haugland berømmet Hoffarts faglige engasjement og hans evne til å dele kunnskap og inspirere nye forskere. Her står de to med diplomet fra kong Harald. Asle Hoffart vil i løpet av året bli invitert til slottet for å møte kongen.

– Nei, nå dugger brilleglassene mine veldig, sa en rørt Asle Hoffart da han skulle holde takketale etter seremonien. Han takket kong Harald for medaljen, men også arbeidsplassen, sine kolleger og sin leder, både nåværende og tidligere.
– Jeg føler meg som Askeladden med de gode hjelperne, sa Hoffart.

Har satt spor

Asle Hoffart er tildelt fortjenstmedaljen for sin enestående innsats for klinisk behandlingsforskning nasjonalt og internasjonalt. Utmerkelsen gis også på bakgrunn av hans omfattende og langvarige innsats for mennesker med psykiske lidelser, og ikke minst hans mangeårige innsats for Modum Bad.
– Asle Hoffarts livsverk er ekstraordinært. Det er sjelden vi ser en forsker og kliniker sette så tydelige spor, sa statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland under tildelingen.

– Vi er veldig, veldig stolte av deg og det du har fått til, sa administrerende direktør Kari-Jussie Lønning i sin tale til Asle Hoffart.

 

Pasientene til gode

Haugland berømmet Hoffarts faglige engasjement og hans evne til å dele kunnskap og inspirere nye forskere. Hun viste til beskrivelsene fra innstillingene til fortjenstmedaljen, hvor det var lagt vekt på Hoffarts genuine nysgjerrighet for menneskers livsverden og hans strøm av nye prosjekter som utviser høy vitenskapelig standard.
– Jeg vet at dette har kommet mange pasientgrupper med invalidiserende psykiske problemer til gode, sa Haugland.

Initiativtakerne Sverre Urnes Johnson og KariAnne Vrabel fra venstre. Videre mot høyre: Statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland, medaljemottaker Asle Hoffart og administrerende direktør Kari-Jussie Lønning.

 

– Gjort seg fortjent

Forskningsleder KariAnne Vrabel opplyser at Hoffart har produsert og virket langt utover det vanlige.
– I fjor var han for eksempel nummer 40 av alle forskere i Norge med mest publiseringspoeng. Det er intet mindre enn imponerende og setter to streker under konklusjonen; han har gjort seg fortjent til en medalje, sier Vrabel.
Selv har hun jobbet sammen med Asle Hoffart i over 20 av de 38 årene han har vært ved Modum Bad. Det ble da også poengtert hvordan han gjennom sitt trofaste og lojale arbeidsforhold har vært med på å bygge opp institusjonen til det den er i dag.

Les mer om tildelingen her.

Les om audiensen på Slottet her. (krever innlogging Bygdeposten)

info@modum-bad.no

 

Share Button
Print Friendly and PDF