Ledige plasser på spesialiseringsprogram

Det er fortsatt ledige plasser på spesialiseringsprogrammet for psykologer som starter opp i januar 2019.

Nyhetsartikkel publisert 07/09/18

Det er fortsatt ledige plasser til programmet som starter opp i januar 2019. Se link til påmelding nederst i artikkelen.

Modum Bad startet det nye programmet i spesialiteten psykoterapi i 2017. Det kjøres over tre intensive dager annenhver måned i to år.

– Proft

Den amerikanske professoren Bruce Wampold, som også er forskningsleder ved Modum Bad, er blant foreleserne. Wampold er internasjonalt kjent – blant annet for sine bøker om psykoterapi. Han er levende opptatt av å finne fram til faktorer som skaper god terapi.
– Undervisningen er bra og opplegget er proft. Vi merker at det ligger faglig ekspertise bak, og den blir formidlet på en likefrem måte, sier psykolog Vidi Dahl-Bruheim.
Hun var med på det første kullet som startet opp i 2017. Til daglig jobber hun ved Østfold ungdoms- og familiesenter – omsorg (Buf-etat). Grunnen til at hun startet på spesialiseringsprogrammet var at hun etter en del år i faget kjente behov for å vite mer om terapien hun holder på med.
– Jeg ønsket å sette ord på hva som virker. Det er ikke bare én måte å drive terapi på. Fellesfaktorene er avgjørende – og det er viktig å være fleksibel og interagere med pasientene. Dette kurset var akkurat det jeg hadde sett etter, sier Dahl-Bruheim.

Den internasjonale kapasiteten Bruce Wampold underviser på kurset.

 

Klinikknært

Og det er nettopp hvordan man blir en god terapeut og hvordan man får terapi til å fungere best mulig som er tema for det nye programmet. For det er en kjensgjerning at noen terapeuter får bedre resultater med pasienter enn andre. Hva gjør de egentlig for å oppnå disse resultatene? Og hva kan man lære av det?
– Siden det er kort vei mellom klinisk behandling og forskning på Modum Bad, ligger forholdene godt til rette for læring. Folk som er eksperter på sine terapimodeller vil delta i kurset. Deres undervisning vil tydelig vise hvordan de jobber med sentrale prosesser i terapi, sier assisterende forskningsleder Terje Tilden.
I tillegg til Bruce Wampold, vil Pål Ulvenes, Sverre Urnes Johnson, KariAnne Vrabel, Peter Sele, Kristoffer Whittaker, Hilde Opstvedt og Harald Bækkelund forelese. De vil alle bidra med undervisning fra prosessforskning på «sine» områder; angst, depresjon, spiseforstyrrelser, traumer og familieterapi.

Fortsatt plasser

-I januar 2019 starter et nytt program med et nytt kull studenter, sier leder Jorunn Tangen Hole i Kildehuset.
Hun gleder seg over de gode tilbakemeldingene fra studentene på kull 1. Hun synes det er flott at Modum Bad kan bidra med klinikknær og forskningsbasert kompetanse overfor morgendagens spesialister i psykoterapi.
-Vi har allerede flere påmeldt til neste kurs, men har fortsatt plass til flere.

  • Les hva tidligere studenter sier om kurset her.
  • Les mer om fordypningsprogrammet og meld deg på her.

 

Fakta om spesialiseringsprogrammet:

  • Godkjent av Norsk psykologforening som obligatorisk program i spesialiteten psykoterapi
  • 10 samlinger à tre dager, over to år
  • 160 timer kurs, 100 timer egenutvikling, 40 timer veiledning
  • Integrerer fellesfaktorenes rolle og betydning med spesifikke modeller og intervensjoner
  • Målrettet klinisk trening
  • Gode veiledningsmuligheter
  • Nytt kull med oppstart januar 2019. Fremdeles ledige plasser!

 

07.09.2018
infoleder@modum-bad.no

 

Share Button
Print Friendly and PDF