Bli bedre rustet til å møte mennesker med psykiske utfordringer

Møter du mennesker med psykiske utfordringer i din arbeidshverdag? Føler du at du trenger en større forståelse og innsikt? På den store nasjonale konferansen om psykisk helse som Modum Bad arrangerer i samarbeid med Fagfokus 26. – 27. oktober, vil du få påfyll i din faglige verktøykasse.

Nyhetsartikkel publisert 27/06/23

Foredragsholderne på den nasjonale konferansen på Gardermoen 26. - 27. oktober

Denne gjengen av dyktige fagfolk er klare for å gi deg påfyll i din verktøykasse. Fra venstre: klinisk spesialist i psykiatrisk sykepleie Marit Hvidsten, psykologspesialist Oddrun Solberg, psykiater Ingunn Amble, psykologspesialist KariAnne Vrabel og psykolog Kari Halstensen.

 

Hvordan møter man for eksempel en person som har utviklet en spiseforstyrrelse? Hva kan man si – og hvordan kan man åpne for en god samtale rundt dette vanskelige teamet?
– Det er det mange som lurer på – og dette skal jeg si noe om på konferansen. For det er vanlig å oppleve at man føler seg rådvill, hjelpeløs og utilstrekkelig i møte med mennesker som strever med spiseforstyrrelser, sier KariAnne Vrabel.

“Hva kan man si – og hvordan kan man åpne for en god samtale rundt dette vanskelige teamet?”

 

KariAnne Vrabel (til venstre) deltok denne våren i TV-programmet Helsekost Furuseth. Her hjemme i leiligheten til Else Kåss Furuseth.

 

Deltok i Kåss-program

Vrabel er psykologspesialist og forskningsleder ved Modum Bad. Hun har selv en doktorgrad i spiseforstyrrelser og er en ettertraktet foredragsholder på feltet. Denne våren deltok hun også i TV-programmet Helsekost Furuseth hvor hun i samtaler med programleder Else Kåss Furuseth belyste de psykologiske siden ved mat og slanking.

“Jeg vil forsøke å belyse hvordan man kan invitere til dialog, uten å forsterke mat- og spiseproblemer”

 

Hva kan vi si?

– Kropp, vekt og mat er noe veldig mange er opptatt av – og som en del utvikler et problematisk forhold til. I disse dager lanseres nye nordiske ernæringsanbefalinger, og med 2000 sider å forholde oss til, kan dette ytterligere forstyrre vår gode mathelse. På konferansen vil jeg forsøke å belyse hvordan man kan invitere til dialog, uten å forsterke mat- og spiseproblemer. I mitt foredrag vil jeg svare på spørsmål som mange har når de møter personer med spiseforstyrrelser: Hva skal vi gjøre, hva kan vi si, hva skal være den gode og åpne samtalen rundt dette kompliserte tema?

Les mer og meld deg på konferansen her.

 

Mange års erfaring innenfor psykisk helsevern samlet på ett brett. Fra venstre: psykiater Ingunn Amble, psykologspesialist KariAnne Vrabel, psykologspesialist Oddrun Solberg, klinisk spesialist i psykiatrisk sykepleie Marit Hvidsten og psykolog Kari Halstensen.

“Spiseforstyrrelser, traumer, livskriser, angst, depresjon, stress, utbrenthet og mestring står på programmet”

 

Jobbe bedre

Thea Solbakken portrett

Thea Solbakken

Den 26. og 27. oktober vil Modum Bad og Fagfokus tilby to dager med undervisning om noen av de mest vanlige utfordringene de som jobber med psykisk helse møter i hverdagen – og hvordan håndtere dette. Konferansen holdes på Gardermoen, men det er også mulighet til å delta digitalt.
– Utover temaet spiseforstyrrelser, vil traumer og livskriser, angst og depresjon samt stress, utbrenthet og mestring stå på programmet, sier programansvarlig Thea Solbakken.– Målet er å gi faglige råd som kan gjøre det mulig å jobbe enda bedre med nettopp disse problemstillingene.

“Målet er å gi faglige råd som kan gjøre det mulig å jobbe enda bedre med nettopp disse problemstillingene”

 

Hva er hva?

I tillegg til KariAnne Vrabel bidrar foredragsholderne Oddrun Solberg, Kari Halstensen, Marit Hvidsten og Ingunn Amble. Et av spørsmålene som Solberg og Halstensen stiller er: Hvordan kan vi skjelne mellom hverdagssmerte, livskrise og psykisk sykdom? Solberg vil i tillegg snakke om hvilke skader en traumatisk oppvekst gir, hva en kompleks traumelidelse er og hvordan møte mennesker med komplekse traumelidelser. Halstensen vil undervise om angst og depresjon, og gi noen råd om hvordan man bør møte mennesker med disse diagnosene. Stress, slitenhet og utbrenthet er siste post på programmet, hvor Hvidsten og Amble bidrar med sin mangeårige kompetanse fra det forebyggende arbeidet ved Modum Bad, blant annet fra Villa Sana.

Meld deg på konferansen her.

Se vår kursoversikt her.

 

info@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF