Torbjørn Dyrud: Mer enn hjerne – et foredrag

– Hvis det disse historiene forteller oss om døden er sant, så har vi ingenting å frykte, sier musiker Torbjørn Dyrud som lever med en alvorlig kreftdiagnose. Han er opptatt av fortellinger om og forskning på nær døden-opplevelser. I konsertforedraget i Festsalen vil han gi oss et innblikk i dette.

Nyhetsartikkel publisert 27/02/24

Musiker og komponist Torbjørn Dyrud lever med en alvorlig kreftdiagnose. Han vil fortelle og trylle fram musikk fra flygelet når han besøker Festsalen 14. mars. Foto: Arild Kristiansen.

Musiker og komponist Torbjørn Dyrud lever med en alvorlig kreftdiagnose. Nå har han laget foredrag om bakgrunnen for podcast-suksessen, «Mer enn hjerne».  Podcasten om bevissthetens opphav og opplevelsen av livet nær døden åpnet dører inn til en virkelighet få snakker om, og gikk rett inn på lyttertoppen.

– Ingenting å frykte

– Hvis det disse historiene forteller oss om døden er sant, så har vi ingenting å frykte, sier Torbjørn Dyrud.
I foredraget snakker han om nær døden-opplevelser og hva fortellingene og forskningen fra dette feltet har betydd i hans hverdag med kreft. Underveis setter han seg ved flygelet og gir oss noen musikalske hvileskjær.

Deltar i kveldsmessen

Møt også Torbjørn Dyrud på kveldsmessen i Olavskirken kl. 18.00. Der er han gjest, og samtaler med sykehusprest Anders Mikalsen om musikk, tro, kirke og sitt liv som kreftpasient.
– Det er både lærerikt, inspirerende, morsomt og utfordrende å høre Torbjørn Dyrud snakke om det som har blitt hans mentale nødutgang, sier kulturleder Hans Olav Baden.

Musiker, komponist og podcast

Torbjørn Dyruds virke som musiker, komponist og tekstforfatter kjennetegnes av en bred interesse for ulike uttrykk. Han har siden 2007 vært musikalsk ansvarlig for Norges største sommershow, Urbane Totninger, men har parallelt arbeidet som komponist og musiker. Han har skrevet en rekke korverk som jevnlig framføres både her hjemme og i utlandet. Dyrud har også gitt ut fire plater i eget navn, hvorav to viseplater, «Detti er heme» (2013) og «Under sola, gjennom regnet» (2018). Nidaros Domkors innspilling av hans verk «Out of Darkness – The Passion and Resurrection of Jesus Christ», ble i 2014 nominert til Grammy. Med bakgrunn i sin egen historie som kreftpasient, publiserte han høsten 2022 «Mer enn hjerne», en fortellende podkast i seks episoder om opplevelsen av livet, nær døden.

Du kan høre podcasten “Mer enn hjerne” på alle gratis strømmeplattformer. Blant annet her på Spotify.

Torbjørn Dyrud: Mer enn hjerne – et foredrag
Torsdag 14. mars – Modum Bad
Kl. 18: Kveldsmesse i Olavskirken
Kl. 20: Foredrag i Festsalen

Kjøp billetter her.

Share Button
Print Friendly and PDF