Svendsrud spiller og skrøner med Buen

Modums lokale trekkspillhelt Håvard Svendsrud vender hjem 18. januar. Sammen med den kjente felespilleren Knut Buen vil han denne januarkvelden lage liv på scenen i Festsalen på Modum Bad.

Nyhetsartikkel publisert 24/12/22

Knut Buen og Håvard Svendsrud på scenen

Knut Buen (til venstre) og Håvard Svendsrud spiller, forteller og ler fra scenen i Festsalen 18. januar.

– Konserten blir en festkveld hvor norsk folkemusikks grand old man og en av landets fremste trekkspillere, oppvokst på Sysle i Modum, spiller og forteller, sier kulturleder Hans Olav Baden.

Tradisjon

Modum Bad har en lang tradisjon med folkemusikk-konserter i Festsalen.
– Nå åpner vi konsertåret 2023 med selveste Knut Buen, en nestor i norsk folkemusikk, og Håvard Svendsrud fra Modum, en av landets mest ettertraktede trekkspillere, sier Baden.
Publikum kan glede seg til en festkveld med musikk fra to fremragende musikere, ispedd ettertenksomhet og latter – hånd i hånd.
– Her blir det både nyskrevet og tradisjonell folkemusikk, samt tekster, dikt og skrøner fra to musikere som er kjent for sitt musikalske og verbale overskudd og sin lune humor.

Duo

Knut Buen er blant våre beste og høyest dekorerte spellemenn. Han ble slått til ridder av 1. klasse av St. Olavs orden i 1999 og har vunnet Spellemannsprisen to ganger samt mye, mye mer. Med sin hardingfele har han sammen med trekkspiller Håvard Svendsrud, stått på små og store scener i mange år. I 2021 lanserte duoen utgivelsen «Gagneglød» som hovedsakelig inneholder lydarslåtter som de to har komponert sammen. Svendsrud er utdannet trekkspiller fra Barrat Due. Han har vunnet mange store konkurranser både nasjonalt og internasjonalt. Han har vært teatermusiker, folkemusiker og solist med orkester som Stavanger Symfoniorkester og Forsvarets Musikkorps. Svendsrud har gitt en mengde plater og er en av de mest etterspurte trekkspillerne vi har her til lands.

Billetter bestiller du her.

Onsdag 18. januar kl. 20, Modum Bad, Festsalen
Konserten er støttet av Norsk Kulturråd
www.modum-bad.no/kultur

06.01.23
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF