Startet med en godbit

- Vi startet konsertåret 2018 med Unni Wilhelmsen - en skikkelig godbit av en konsert, sier kulturleder Helge Harila. Neste mann ut er Knut Anders Sørum.

Nyhetsartikkel publisert 10/01/18

Musiker Unni Wilhelmsen spilte i Festsalen 23. januar. Her sammen med kulturleder Helge Harila.

Godbiten kulturlederen sikter til er musiker Unni Wilhelmsen som spilte i Festsalen 23. januar.

-Vi hadde full sal under Wilhelmsen-konserten, sier Harila.
Unni Wilhelmsen reiser mye rundt i Norge med sine gitarer og selvskrevne låter. Hun gjør også coverversjoner av sanger hun har lagt sin elsk på.
– Det var skikkelig stas å få besøk av denne kjente sangeren og musikeren, sier kulturlederen.

Knut Anders Sørum vant Stjernekamp i 2016. Han synger selvskrevne låter på Toten-dialekt 7. februar.

Toten-dialekt

Neste musiker ut på scenen i ærverdige Festsalen er Knut Anders Sørum. Akkurat nå er han kanskje mest kjent fra Stjernekamp, Sørum men har de siste 20 årene levd av å være musiker og låtskriver. Sørum kommer med sin trio 7. februar, og vil servere selvskrevne låter på Toten-dialekt.

«Melodiens mester»

Lars Martin Myhre blir ofte omtalt som «melodiens mester» og har hatt en mangfoldig karriere. Det 31 år lange samarbeidet med Odd Børretzen er godt kjent. Men mange nikker også gjenkjennende til sanger som «Deja vu» og «Trøstesang». Til Modum Bad 7. mars tar Myhre med seg Terje Johannessen.

Klassisk og jazz

Pianist Håvard Gimse var i sin tid med på å plukke ut Steinway-flygelet i Festsalen. Den 20. mars kommer han for å spille på nettopp dette, da med Scubert på programmet.
-Den kjente komponisten levde altfor kort, men skrev uendelig vakker musikk. Mest kjent er Sonate i B-dur, som han skrev helt mot slutten av sitt liv, sier Harila.
Sigurd Hole trio er vårens nykommer i Festsalen. Trioen slipper sin første plate våren 2018. 10. april blir de å høre på Modum Bad. Musikken kan beskrives som vakker og groovy, med hint av blant annet norske blåtoner og arabiske rytmer. Improvisasjon har en sentral plass i den jazzinspirerte musikken.

Musiker Erlend Skomsvoll har bodd i Åmot i Modum kommune en del år. Han vil avslutte konsertsesongen før sommeren med solokonsert i Festsalen 25. april.

Fylkeskunstner 2017

Lokale Erlend Skomsvoll fra Åmot avslutter konsertvåren i Festsalen 25. april. Han serverer musikk fra sin soloplate – utgitt i forbindelse med kåringen til fylkeskunstner i Buskerud i 2017. Musikeren vil også trekke fram highlights fra ensemblet Come Shines kritikerroste repertoar samt musikk fra samarbeidet med Arve Tellefsen, Nora Brockstedt, Kaizers Orchestra, Chick Korea og Kork.

Se oversikt over alle konserter her.

10.01.18
infoleder@modum-bad.no

 

 

 

Share Button
Print Friendly and PDF