Nye bilder til artoteket

Artoteket ved Modum Bad er mye benyttet av pasientene. Nylig ble det kjøpt inn 15 nye bilder for å fornye samlingen.

Nyhetsartikkel publisert 08/02/17

Innkjøpskomiteen for artotekkunst. Fra v.: Helge Harila, Gro Overn, Inger M. Moviken og Silje B. Baklid

 

Helt fra grunnlegger Heinrich Arnold Thaulows tid har kunst, estetikk og kultur vært vektlagt på Modum Bad. Stedet er utsmykket med mange flotte bilder og kunstgjenstander. Tanken er å skape et varmt og inspirerende uttrykk.

Hjemmekoselig

I nærmere 20 år har pasienter ved Modum Bad hatt mulighet til å låne bilder til rommene sine i artoteket. Bildene kan byttes ut så ofte pasientene ønsker det under oppholdet.
– Det er en svært populær ordning som benyttes flittig. Totalt har vi 240 bilder i artoteket. I fjor hadde vi rundt 450 utlån, sier kulturleder Helge Harila.
Han mener det er viktig at pasientene selv får lov til å bestemme hva slags bilder som skal pryde veggene på rommet sitt.
– Å oppholde seg i et rom over lengre tid, hvor det henger et bilde man ikke liker, kjennes ikke greit. Får man derimot et bilde man liker, kan det bidra til et varmere og hyggeligere miljø – og dermed en bedre opplevelse av oppholdet, mener kulturlederen.

I terapien

Artotekbildene kan også benyttes i terapeutiske situasjoner. Psykiatrisk sykepleier Inger M. Moviken jobber med kunst- og uttrykksterapi. Hun oppfordrer pasientene til å velge bilder som velger dem.
– Bilder formidler seg  gjennom form og farge, og har mulighet til å finne veier inn til oss som vi kanskje ikke er klar over. Av og til bringer vi også bildene inn i terapien for å utforske bildevalget og betydningen det kan ha, sier hun.

 

De nye artotekbildene var utstilt i resepsjonen fredag 3. februar.

 

De nye bildene er innkjøpt ved blant annet Gulden kunstverk og Bærums verk.

 

Tre av de nye bildene er laget av en pasient, blant annet bildet til venstre.

Inspirerende

Denne vinteren har Harila ledet arbeidet med å kjøpe inn nye bilder. Innkjøpskomiteen hadde en runde til ulike kunstgallerier før jul.
– Vi ønsket å kjøpe inn bilder med vakre motiver, glade farger – og gjerne litt humor. Det er også viktig å ha motiver til ettertanke, mens vi forsøker å unngå provoserende kunst, sier Harila.
Bibliotekar Silje Bjøråsen Baklid, Gro Overn og Inger Moviken synes det har vært svært inspirerende å være med å kjøpe inn nye bilder til artoteket.
– Det er spennende å se nye trender og uttrykk i kunsten. Nå gleder vi oss over å kunne tilby de nye bildene til pasientene, sier de tre.

Les mer om artoteket her.

07.02.17
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF