Ny bok fra Modum Bad

«Å lytte til hakkespetter − Naturen som terapeut» er tittelen på den rykende ferske boken som Modum Bad har gitt ut i samarbeid med Dinamo forlag.

Nyhetsartikkel publisert 19/10/16

7560

Forfatter Ruth Lillegraven (til høyre) presenterte den nye boken “Å lytte til hakkespetter – naturen som terapeut” sammen med prosjektleder Merete Henriksen (til venstre) fra Dinamo forlag og direktør Ole Johan Sandvand ved Modum Bad.

 

Den nye boken handler om naturens helende krefter og omtaler energien og gleden du kan finne i naturen.
– Vår samtid legger stort press på enkeltindividet og vi er utsatt for krav og tempo på mange arenaer. Stadig flere mennesker sliter. Mer enn noen gang trenger vi å finne ro − få fokus og feste, sier prosjektleder Merete Henriksen i Dinamo forlag.

Prisbelønt forfatter
Sammen med direktør Ole Johan Sandvand og forfatter Ruth Lillegraven presenterte hun den rykende ferske boken i Festsalen tirsdag 18. oktober. Ruth Lillegraven har ført det meste av den nye boken i pennen. Hun blir omtalt som en av Norges store, kommende lyrikere, kjent for blant annet diktsamlingene Urd og Sigd, samt barneboken: «Eg er, eg er, eg er…» som har fått svært gode kritikker. For Urd fikk Lillegraven Brageprisen i 2013.

Forfatter Ruth Lillegraven (til høyre) presenterte den nye boken "Å lytte til hakkespetter - naturen som terapeut" sammen med prosjektleder Merete Henriksen (til venstre) fra Dinamo forlag og direktør Ole Johan Sandvand ved Modum Bad.

Forfatter Ruth Lillegraven signerte bøker etter lanseringen i Festsalen.


Pasienter delte sjenerøst

I Festsalen var også fire tidligere pasienter til stede. De har i boken sjenerøst delt historien om sine strevsomme liv. I samtale med Ruth Lillegraven formidlet de fra scenen på ulike vis hvordan de har opplevd naturen som avgjørende for å stå i livet. De beskrev naturopplevelser fra barndommen, men også hvilken betydning det har for dem som voksne å være ute i skog og fjell eller ved havet. Naturen representerer noe større, noe trygt og bestandig, den gir fokus og feste – noe de har helt eller delvis har manglet i sine liv.
Fagfolk kneppet opp vesten

I «Å lytte til hakkespetter» tar også et knippe fagfolk leserne med til sine landskap. Reisene er både faglige og personlige. Det handler om samtidsskam, om å strekke til, tåle belastninger og smerte, om å stå i stormen og om å rydde tanker mens du er ute på tur. Forfatteren Simen Tveitereid har skrevet et par av bidragene – om møtet med professor Asle Hoffart og professor Egil Martinsen. De to sistnevnte var tilstede i Festsalen under lanseringen og snakket på sitt varme og humoristiske vis om sine naturopplevelser.

Lansering av boken "Å lytte til hakkespetter. Naturen som terapeut" i Festsalen 18. oktober 2016. Infoleder Unni Tobiassen Lie intervjuer Asle Hoffart og Egil Martinsen.

Professorene Asle Hoffart og Egil Martinsen mener naturen er en god arena for å rydde i tanker, løse utfordringer og få påfyll. Her intervjues de på senen av infoleder Unni Tobiassen Lie ved Modum Bad.

Fjelltraver
I 2007 førte et samarbeid mellom Dinamo forlag og Modum Bad til jubileumsboken «Historier om sårbarhet». Den ble skrevet av forfatterne Ketil Bjørnstad og Catharina Jacobsen. Administrerende direktør Ole Johan Sandvand ved Modum Bad var ikke vond å be da forlaget i fjor tok kontakt med ideen til et nytt bokprosjekt. Sandvand er selv en flittig fjell- og skautraver, både sommer som vinter. Da forlagssjef Ottar Samuelsen og prosjektleder Merete Henriksen ønsket en bok som kunne gi inspirasjon og ideer til å bruke naturen som en arena for påfyll, sa Sandvand umiddelbart ja.
– Vi trenger ikke å gå over bekken etter vann. Landet vårt har naturrom å by på som gir påfyll til både hodet og hjertet. Vi håper boken kan inspirere mennesker til å bruke naturen som en kilde til liv, sier Sandvand.
En pasient ga inspirasjon til den originale tittelen.
– Det var en ung pasient som fortalte at hun etter behandlingen ved vår angstavdeling klarte å lytte til hakkespettene i stedet for sine egne, destruktive tanker. Det gjorde inntrykk på meg – dermed kom tittelen «Å lytte til hakkespetter», sier Sandvand.

 

Å lytte til hakkespetter_hr
Boken kan bestilles i Modum Bads nettbutikk. Klikk her.

Les et av kapitlene fra boka på Harvest.as – et intervju med vår angstforsker Asle Hoffart, skrevet av forfatter Simen Tveitereid.

19.10.16
infoleder@modum-bad.no

 

Share Button
Print Friendly and PDF