«Natt i Betlehem» med Slettahjell

En av Norges fremste jazzsangere, Solveig Slettahjell, kommer til Modum Bad for å holde årets julekonsert 14. desember. Hun har med seg musikerne Tord Gustavsen og Sjur Miljeteig. Sammen vil de tre skape julestemning i ærverdige Festsalen.

Nyhetsartikkel publisert 14/11/23

Solveig Slettahjell dro til Fødselskirken i Betlehem med de kjente musikerne Tord Gustavsen og Sjur Miljeteig. Slikt blir det vakker julemusikk av. 14. desember blir de å høre i Festsalen på Modum Bad.

I 2008 dro Solveig Slettahjell til Betlehem sammen med de kjente musikerne Tord Gustavsen og Sjur Miljeteig. Over fire netter, etter at alle pilegrimer hadde forlatt Fødselskirken, spilte de inn juleplaten «Natt i Betlehem».
– Nå kommer trioen til Modum Bad for å spille sine særdeles vakre tolkninger av kjente og kjære julesalmer, sier kulturleder Hans Olav Baden.

Fruktbart samarbeid

Solveig Slettahjell regnes som en av våre fremste jazzutøvere og er internasjonalt kjent for sin usedvanlige vokale formidlingsevne. Hun har hatt et langt og fruktbart samarbeid med verdensstjernen Tord Gustavsen på flygel, og deres musikalske inderlighet kler hverandre svært godt. På «Natt i Betlehem» smyger også jazztrompetist og komponist Sjur Miljeteig seg inn i lydbildet med sin vakre trompetstemme.

«Musikken er neddempet, både andaktsfull, skjør og høytidelig. Dette er musikk til ettertanke og refleksjon» (Aftenposten).

 

Deltar i kveldsmesse

– Før konserten kan du møte Solveig Slettahjell som gjest i kveldsmessen i Olavskirken kl. 18. Her vil hun samtale med sykehusprest Idun Sefland om salmer, tro og sin oppvekst i kirka, opplyser Baden. Det er fri entré på kveldsmessen.
Kjent og ukjent
På konserten i en julepyntet festsal, vil disse kjente julesangene stå på trioens repertoar: “Stille natt”, “Deilig er jorden”, “Jeg synger julekvad” og “Kling no klokka».
– De vil også fremføre en del mindre kjente julesanger, som den tradisjonelle amerikanske “Sleep Holy Babe” og “Å kunne jeg bare bli barn igjen” av Sigurd Lunde og Karl Marthiniussen, sier Baden.

Torsdag 14. desember kl. 20, Modum Bad, Festsalen

Bestill billetter her.
Se kulturtilbudene på Modum Bad her.

16.08.23
info@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF