Lippestad holder minneforelesningen

Advokat Geir Lippestad holder Gordon Johnsens minneforelesning 5. september.

Nyhetsartikkel publisert 13/06/18

Advokat Geir Lippestad holder årets minneforelesning på Modum Bad 5. september. Foto: Oda Hveem.

«Menneskeverd i møte med toleransens yttergrense» er temaet når Geir Lippestad kommer til Festsalen for å holde årets minneforelesning 5. september.

Foredragsholder

Advokat Geir Lippestad ble for alvor kjent som forsvarer av gjerningsmannen Anders Behring Breivik etter terrorangrepet på Utøya 22. juli. Lippestad er i ettertid blitt engasjert til å holde foredrag i både inn- og utland. De fleste av hans foredrag handler om grunnleggende verdispørsmål som menneskerettigheter, menneskeverd, demokrati og rettsstatens prinsipper. Lippestad er opptatt av verdikommunikasjon – et verktøy han har benyttet i flere ulike sammenhenger i sitt liv. Han er også lokalpolitiker for Arbeiderpartiet i Oslo.

Minneforelesningen

Gordon Johnsens minneforelesning er en mer enn 30-årig tradisjon, til minne om psykiater Gordon Johnsen (1905-1983) som etablerte det moderne Modum Bad i 1957.

Slampoesi og musikk

Skuespiller og slampoet Sofie Frost vil på arrangementet bidra med sin spesielle form for poesi. Hun er norgesmester i slampoesi og er også kjent fra TV-programmet Norske talenter. Et av temaene hun har skrevet om er 22. juli 2011. Det blir også musikkinnslag ved den lokale sangeren Lena Grøterud og musiker Helge Nystedt.

 

Forelesningen holdes i Festsalen onsdag 5. september kl 19.00.  Det er fri entré. Alle er velkommen.

11.06.2018
infoleder@modum-bad.no

 

Share Button
Print Friendly and PDF