Kulturkalender vinter-vår 2010

Aktuelt og variert

Nyhetsartikkel publisert 18/12/09

Kulturleder Helge Harila gleder seg til en ny sesong med konserter og har satt sammen et kulturprogram med både aktuelle artister, gamle kjenninger og lokale nykommere. 

Konsertprogrammet for vinteren og våren 2010 er klart.
Konsertåret på Modum Bad starter med Sinikka Langeland og Lars Anders Tomter som er godt kjent for Modum Bads publikum. De representerer norgeseliten av profesjonelle musikere innen klassisk musikk og folkemusikk tradisjonen. I januar 2010 utgir de et nytt album sammen, hvor de tolker Maria-sanger omkranset av musikk av Johann Sebastian Bach. Som en del av lanseringsturneen kommer de til Olavskirken mandag 18. januar.

Neste artister ut er Folkemusikkgruppa Majorstuen, en av landets mest produktive folkemusikkgrupper.
De har 10 års jubileum i 2010 og feirer dette med albumutgivelse og lanseringsturnè. Med friskhet, munterhet, spilleglede og varme trollbinder de sitt konsertpublikum og er med på å gjøre folkemusikken tilgjengelig for folk flest. Festsalen tirsdag 2. februar.

Senere i februar får vi stifte bekjenskap med fiskeren Markus i Gabriel Scotts Kilden. En Oppsetning med Andreas Dahl, Per Arne Dahl og Stian Tveit, en trio som klinger godt i Modum. Disse tre har skapt forestillingen ”En hyllest til livet”. Mandag 15. og tirsdag 16 februar.

Våren nærmer seg og nå har du mulighet til å få “vårfornemmelser” Mandag 8. mars er det klart for Kristin Asbjørnsen i Olavskirken. Sammen med sitt band, bestående av det beste vi har av jazz-musikere, vil hun gi oss musikkopplevelser og smakebiter fra begge sine album. Dette er en fantastisk mulighet til å
oppleve en av de nye artistene i Norge.

Så er det klart for en av våre lokale musikere som står i startgroppen på sin musikkarriere. Hilde Kjøll tatt utfordringen å skape en konsert for Festsalen sammen med to venner. Onsdag 22. mars kan du høre henne sammen med cellisten Tove Margrethe Erikstad og pianisten Stefan Ibsen Zlatanos presentere perler fra den klassiske musikklitteraturen.

Som siste konsert ut i vår konsertserie vinter/vår 2010, vil vi presentere den musikalske forestillingen ”Tonen va alt ho behøvde”. Skuespiller og regissør Eva Dons bearbeider og tolker poesi av Herbjørg Wassmo. Festsalen onsdag 14. april.


Velkommen til konsertopplevelser på  Modum Bad

Se fullstendig konsertprogram her

  

Share Button
Print Friendly and PDF