Konserthøsten på Modum Bad

Maria Haukaas Mittet står for første gang på scenen i Festsalen 9. november 2016. Høstens konsertkalender inneholder flere spennende navn.

Nyhetsartikkel publisert 31/07/16

Maria_presse3

Maria Haukaas Mittet holder konsert i Festsalen onsdag 9. november.

Maria Haukaas Mittet er kjent for de fleste. Hennes sangkarriere startet da hun som 11-åring hadde rollen som Annie i musikalen ved samme navn. Senere sang hun seg inn i hjertene til det norske folk med sangen «Hold On Be Strong» under Melodi Grand Prix i 2008. Deltakelse i TV-programmene Idol og Stjernekamp gjorde også navnet og stemmen hennes kjent.

Folkemusikk og klassisk

Torun Eriksen2

Torun Eriksen

Torun Eriksen er en annen kvinnelig musiker som vil besøke Modum Bad denne høsten. Hun står på scenen med sine egne låter 21. september. Lys og mørke, liv og død og det lille mot det store blir utforsket gjennom elementer av gospel, jazz, pop og vise.

Sudan Dudan fra Valdres er et nytt bekjentskap for Modum Bad. De har vært med på å sette en ny standard for bruk av sang og strengeinstrumenter. I folkemusikken kan høre spor av amerikansk fjellmusikk og afrikansk ørkenblues. Duoen består av Anders Erik Røine og Marit Karlberg. Konserten er en del av markeringen av Verdensdagen for psykisk helse den 12. oktober, hvor også psykolog Aksel Inge Sinding skal holde foredrag.
Grieg Trio leverer klassisk kvalitetsmusikk og består av musikerne Sølve Sigerland på fiolin, Ellen Margrete Flesjø på cello og Vebjørn Anvik på klaver. I Festsalen den 25. oktober vil de fremføre tre av sine favorittverk av Haydn, Sjostakovitsj og Schubert.

 

Lokalt innslag

Kulturleder Helge Harila

Helge Harila

I løpet av de over ni årene kulturleder Helge Harila har vært ansatt på Modum Bad, har han flere ganger blitt spurt om ikke han selv skulle holde en konsert.  Svaret har vært nei, grunnet rollen som kulturleder. Den handler mer om tilrettelegging for opplevelser, enn selv å være aktøren. Nå føltes imidlertid tiden moden for en konsert. Sammen med lokale musikervenner inviterer Harila til Olavskirken den 22. november. Der serverer han en god blanding av egen musikk, og mer kjente og kjære låter og sanger. Helge Nystedt bidrar på tangenter, Jan Ekornrud på bass, Trym Gjermundbo på trommer og Madeleine Ossum på fiolin.

 

 

Jul med sårhet og glede

Julekonsert01nett

Familien Akselsen

Familien Akselsen avslutter høstsesongen på Modum Bad med en julekonsert onsdag 14. desember. Med deres bakgrunn i tatermiljøet, blir denne julekonserten noe litt utenom det vanlige. Mange har kalt livet en reise. For mange tatere har dette uttrykket også en egen erfart betydning. I over 600 år har denne folke-gruppen vært her i landet, i en evig vandring, ofte fra det vonde – til håp om noe bedre. Familien Akselsen har mange egne opplevelser rundt det å tilhøre en forfulgt folkegruppe. Disse erfaringene gjenspeiles i sangformidling, også om julens evangelium, sårheten og glede.

Oversikt over alle konsertene på Modum Bad høsten 2016 finner du her.

 

08.07.16
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF