Kildehuset nærmere målet

Første byggetrinn av Kildehuset nærmer seg ferdigstillelse.

Nyhetsartikkel publisert 13/01/14

KildehusetKildehuset i november 2013.

Kildehuset
Driftssjef Finn Ellingsrud skryter av arbeidsstokken på Kildehuset gir byggmester Terje Jacobsen (t.h.) stor honnør for at Kildehuset snart er ferdig til å ta imot seminardeltakere. På gulvet nede i aulaen står: Leif Skretteberg (fra v.), Tom Solheim, Magnus Sønsteby, Rune Steinseth, Ruben Evensen, Kjell Tørre og Sven-Erik Engen.

Byggingen av Kildehuset kurs- og kompetansesenter ble igangsatt i fjor høst. Nå nærmer første byggetrinn seg ferdigstillelse. Før jul sto den nye aulaen og det åttekantede glassbygget ferdig.

Topp moderne

– I løpet av januar vil vi foreta den siste finpussen. Da skal også kurs- og kompetansesenterets administrasjon flytte inn i bygget, sier driftssjef Finn Ellingsrud. Planen er at Kildehuset skal kunne tas i bruk som kurslokale fra 3. februar 2014.
Ellingsrud ser fram til å åpne dørene til et topp moderne kurslokale som vil by på det beste av lyd, lys og teknisk utstyr. SElve aulaen vil ha plass til rundt 1000 mennesker. I tillegg har salen et galleri. Bygget inneholder rom for kontorfellesskap, et godt utstyrt kjøkken og en stor garderobe. Det åttekantede Kilderommet er på 100 kvadratmeter og vil fungere som et møtested, men kan like gjerne brukes til egne arrangementer. Neste byggetrinn – et overnattingshus med 15 dobbeltrom, vil påbegynnes så snart alle papirer er klare.

Stor aktivitet

Kristin Tafjord Lærum, konstituert leder for Kildehuset kurs- og kompetansesenter, ser fram til å fylle huset med liv.
– Vi gleder oss til å ta huset i bruk, og til å ta imot både fagpersoner og private som ønsker å komme for å få påfyll, sier Lærum.
Det har vært stor aktivitet i kurs- og kompetansesenteret på Modum Bad. Det siste årets samarbeid med Forsvaret om samlivskurs har gitt gode evalueringer. Nylig kom også en avtale med Norsk sykepleierforbund på plass.
– I løpet av våren vil vi komme i gang med rådgivning og kurs for å forebygge utbrenthet blant sykepleiere, sier Lærum.
Se hele kurstilbudet her.

Spennende kursprogram

Høsten har også bydd på travle dager for å ferdigstille Kildehusets nettsider, samt få på plass en mulighet for nettprat med fagpersoner. Kildekatalogen viser samtidig et rikholdig kurs- og seminarprogram for 2014.
– Vi kan by på mange spennende kurs og seminarer neste år, men skreddersyr også gjerne et tilbud eller bidrar med foredragsholdere for å dele av den kompetanse Modum Bad har å by på.
Kildehuset
Kildehuset i november 2013.

Nettprat med fagpersoner

Våren 2014 lanserer Modum Bad en chattetjeneste (nettprat) på internett. Der vil man kunne få anledning til å skrive direkte med fagpersoner og stille spørsmål rundt eksempelvis spiseforstyrrelser, angst, traumer, depresjon eller samlivsproblemer.

– Det er nytt på landsbasis at fagpersoner fra spesialisthelsetjenesten også vil kunne bidra med sin kompetanse gjennom nettprat. Planen er etterhvert å kunne tilby fokus på et tema hver uke, sier Lene Berggraf som er faglig ansvarlig for tjenesten. Hun oppfordrer publikum til å følge med på nettsidene til Kildehuset (www.kildehuset.no) for oppdatering om det nye nettprat-tilbudet. Det skal blant annet markedsføres direkte blant skoleelever og studenter i Modum kommune.

Share Button
Print Friendly and PDF