Tema: Skapt til bevegelse

Johan Kaggestad holder årets minneforelesning onsdag 4. september.

Nyhetsartikkel publisert 03/07/13

Johan Kaggestad
Johan Kaggestad fra Vikersund holder årets minneforelesning.

Johan Kaggestad (69) holder Gordon Johnsens minneforelesning i Festsalen onsdag 4. september kl 19. Tittelen på årets forelesning er: Skapt til bevegelse.

Kaggestad er kjent som norsk idrettstrener og de siste årene som ekspertkommentator for TV2, spesielt i forbindelse med kjente sykkelrittet Tour de France. I november 2012 ble han slått til ridder av den franske ordenen for kunst og litteratur for sin kunnskap om Frankrike.

Pionér

Johan Kaggestad er en pionér når det gjelder å bruke fysisk trening som en aktiv del av behandlingstilbudet for pasienter inne psykisk helsevern. I mange år var han trimleder på Modum Bad.  Under sin tid som kultursjef i Modum kommune ble han en pådriver for etableringen av Frisklivssentralen – en nyskaping innen forebyggende helsearbeid som har dannet modell for etableringen av frisklivssentraler over hele landet.

Trente Waitz og Kristiansen

Som idrettstrener huskes Johan Kaggestad kanskje mest for sitt engasjement som personlig trener for verdensstjernene Grete Waitz og Ingrid Kristiansen.  I denne perioden var han også landslagstrener i friidrett langdistanseløp, noe som resulterte i 13 medaljer i OL, VM og EM. Han har også vært koordinator ved Olympiatoppen.
            Det var i forbindelse med sønnen Mads’ interesse for sykkelsport at Kaggestad ble trukket inn som trener også for denne idretten – og videre som kommentator i TV2.

Pernille Heckmann
Pernillie Heckmann synger Piaf på norsk i minneforelesningskonserten.

 

Konsert – Piaf på norsk

Etter minneforelesningen inviterer Modum Bad publikum til konsert med Pernille Heckmann. Heckmann synger Edith Piaf på norsk – en rørende forestilling hvor hun både er Piaf, fortelleren og sangeren. Publikum får innblikk i hvordan det var å være Edith Piaf, fra glitrende oppturer til gedigne nedturer. 
            –  Forestillingen er anbefalt på det varmeste av Rikskonsertenes Programråd. En levende og nær forestilling du ikke bør gå glipp av, sier kulturleder Helge Harila.    

Minneforelesningen begynner kl 19.00. Konserten cirka kl 20.15. Gratis inngang.

Flere konserter på Modum Bad – klikk her.

   

Share Button
Print Friendly and PDF