Julegavetips

Modum Bads jubileumsbok og jubileums-CD er årets julegavetips. Nå har vi knalltilbud. Bestill her.

Nyhetsartikkel publisert 12/12/08

• Jubileumsboken “Historier om sårbarhet” får du nå for kr 198,- (ordinær pris 298,-) Ved kjøp av fem bøker eller flere, kr 150 per stk.• CD-en “Sanger om sårbarhet” får du for kr 120,- (ordinær pris 150,-)Ved kjøp av fem eller flere, kr 100,- per stk.Porto kommer i tillegg.Bok og CD kan bestilles på: infoleder@modum-bad.no eller tlf: 32 74 97 00 (kl. 10 – 17 på hverdager og 10-12 på lørdager)

 Modum Bads jubileumsbok “Historier om sårbarhet” inneholder sterke historier fortalt av pasienter. CD-en “Sanger om sårbarhet” er spilt inn live i Festsalen i januar 2008 med 16 norske musikere som stilte opp gratis for Modum Bad. Platen er utgitt på Kirkelig Kulturverksted.Her kan du lese mer om boken og CD-en:”Historier om sårbarhet”: 

– Et blikk innenfra, fortolket og formidlet av noen utenfra. Det var ideen. Å overgi seg til utenforstående og bli kikket i kortene krever mot og modenhet. Det ligger naturligvis en risiko i det, men jeg velger heller å se på det som en styrke. Bildet som tegnes blir mer troverdig og fremstillingen mer interessant enn om vi skulle skrevet historien selv.Slik åpner direktør Ole Johan Sandvand sitt forord i boken ”Historier om sårbarhet”. I 2007 var det er 50 år siden Modum Bads Nervesanatorium åpnet og 150 år siden St Olafs Bad på Modum ble etablert. Ikke en unaturlig anledning til å tenke utgivelse av bok. ”Historier om sårbarhet” er imidlertid ingen tradisjonell jubileumsbok med fokus på Modum Bads historie. Boken handler om hvem noen av de som arbeider på Modum Bad er, hva som driver dem, og hva de står for. Men først og fremst er dette en bok om dem som kommer til Modum Bad, til hardt og modig arbeid med sine lidelser – sine liv.

  Boken er ført i pennen av musikeren, komponisten og forfatteren Ketil Bjørnstad og VG-journalisten Catharina Jacobsen. Til tross for sin lange karrierer som skribenter og erfaring fra uttallige intervjuer, merker ekteparet at møtet med pasienter fra Modum bad har gjort noe med dem.

 – Vi har blitt langt mer berørt enn det vi hadde trodd i forkant. Det finnes ingen fluktmuligheter når vi får høre disse historiene. Det er så mye levd liv – det er gripende, uttalte Ketil Bjørnstad i et intervju med Badeliv i fjor mens de to var midt i skriveprosessen.

Etter ett år med skriving ble manus levert og boken trykket. Et spennende prosjekt er blitt til 304 sider med historier – om sårbarhet, nederlag, om håp, om mot og styrke. Boken er også illustrert med vakre, kunstneriske bilder fra Modum Bad.

 “Historier om sårbarhet” er en bok som bidrar til å bygge ned fordommer om hva psykisk sykdom er… Fædrelandsvennen, 2007

Om “Sanger om sårbarhet”:
 Modum Bads jubileums-CD ble spilt inn under en live konsert i Festsalen
søndag 13. januar 2008. Hele 16 norske musikere stilte opp gratis for å bidra
til platen.

– Vi tolker det som en generøs tilbakemelding på kvaliteten Modum Bad og
Kirkelig Kulturverksted har opparbeidet seg gjennom årene, sier konsertansvarlig
Øystein Naper.

Kirkelig Kulturverksted, med Erik Hillestad i spissen, sto for liveopptakene
i Festsalen.

Hillestad sier seg meget godt fornøyd med resultatet. Han har aldri tidligere
samlet så mange artister på et brett for et liveopptak, og synes oppdraget var
artig.

– Musikerne har vært kloke og funnet fram til musikk som passer godt sammen.
Det utgjør en fin helhet på platen, sier Hillestad.

Sigmund Groven har gjennom årene opptrådt flere ganger på Modum Bad, og
kjenner godt til virksomheten ved helseinstitusjonen.

– Her er det drevet et godt arbeid gjennom årene. Å lage en CD med flere
artister som har gjestet Modum Bad, var en spennende idé, sier han.

Sondre Bratland mener sangen og musikken har en mentalhygienisk kraft.

– Den rører ved oss fra vugge til grav, sier Bratland.

De 16 musikerne som deltar på CD-en har alle tidligere opptrådt på Modum
Bad. De er: Elias Akselsen, Ketil Bjørnstad, Sondre Bratland, Lars Bremnes,
Sigmund Groven, Bjørn Holm, Tone Hulbækmo, Hans Fredrik Jacobsen, Lars
Klevstrand, Aage Kvalbein, Susanne Lundeng, Einar Steen-Nøkleberg, Sølve
Sigerland, Randi Stene, Lars Anders Tomter og Anders Clemens Øien.

Share Button
Print Friendly and PDF