Jenny fikk medalje for 40 år i skolen

Jenny Müller (68) har jobbet 40 år ved skolen på Modum Bad. Fredag 19. juni fikk hun overrakt Norges Vels Medalje for sin lange og tro tjeneste. Nå blir hun pensjonist.

Nyhetsartikkel publisert 19/06/20

Undervisningsjef Per Kvaale Caspersen overrakte Jenny Norges Vels Medalje. Skolen ved Modum Bad driftes av Modum kommune og personalet er ansatte der.

 

– Nå ble jeg stum. Dette var virkelig en overraskelse, sa Jenny Müller da undervisningssjef Per Kvaale Caspersen i Modum kommune overrakte henne Norges Vels Medalje for 40 trofaste år.
– Det er veldig sjelden at noen jobber så lenge ved samme skole, og det sier noe om hvor bra det er å jobbe her på Modum Bad. Det sier også noe om ditt store engasjement for elevene. Du er en inspirasjon for oss alle, sa undervisningssjef Caspersen i sin tale til Jenny.

 

Jenny ble veldig overrasket over Norges Vels Medaljen hun mottok på avslutningsfesten.

– Stor integritet

Jenny begynte som lærer ved den «lille skolen med det store hjertet» i 1979. Med kun et års opphold da familien bodde i Israel, har hun jobbet 40 år på samme sted.
– Det blir ikke bare en vegg som faller ut her hos oss nå. Det føles som store deler av hele skolebygget Villa Rustica forsvinner, sa rektor Tutte Mitchell Olsen i sin takketale til Jenny.
Hun beskriver 40-årsjubilanten som en svært samvittighetsfull, modig, nysgjerrig og kunnskapsrik lærer med stor integritet.
– Jenny lytter mer enn hun snakker og forsøker å forstå elevene innenfra. Hun hjelper dem til å finne sin egen sannhet, sa Olsen.

Lærerkollegiet spilte og sang for Jenny. De beskriver henne som en god og engasjert lærer, alltid nysgjerrig og villig til å lære noe nytt. – Hun kan virke forsiktig, men har også bein i nesa, sa tillitsvalgt Geir Brækhus i sin hilsen.

Norgesmester

Også tillitsvalgt Geir Brækhus ga kollega Jenny rosende ord. Ikke minst trakk han fram hennes store ønske om hele tiden å lære seg noe nytt – og trene til hun mestrer. Som for eksempel da de gikk på dykkerkurs sammen, eller da hun bestemte seg for å lære å gå på lengdeløpsskøyter og endte opp som norgesmester på to distanser!
– Du har gjort en stor forskjell for veldig mange, sa Brækhus og trakk fram et eksempel fra den siste tiden hvor en elev fikk påvist dysleksi ved hjelp av Jenny.
Per Bjørnar Halås, konstituert leder i Familieavdelingen, husker godt en annen elev som ønsket å ha med både Jenny og skolen med seg hjem.
– Tenk for mange barn du har fulgt disse årene. Du er en varm person – en stor takk til deg fra oss på Modum Bad, sa han i sin tale.

Deltok på avslutningsfesten: Per Bjørnar Halås (fra v.), Jenny Müller, Per Kvaale Caspersen og Tutte Mitchell Olsen.

– Se sammenhengen

– Jeg har trivdes veldig godt. Det har vært lærerike og spennende år. Og det har vært så utrolig flott å være en del av et større team, slik vi er her sammen med Familieavdelingen på Modum Bad. Da klarer vi å se den store sammenhengen, sier Jenny.
Hun legger ikke skjul på at det å jobbe og bo på Modum Bad, som hun og mannen Wolfgang (gartner gjennom 20 år) gjorde de første årene, var helt spesielt. De var en god gjeng med ansatte som delte både jobb og fritid sammen på området.
– Det var en flott tid og vi hadde det veldig bra her sammen med de andre familiene, sier Jenny.

Nye eventyr

Nå er Jenny klar for nye eventyr som pensjonist. Hennes store språkkunnskap får hun sikkert bruk for når det åpnes opp for å reise igjen. Reiselysten deler hun med Wolfgang. Og så vil nok den spreke pensjonisten finne mer å være nysgjerrig på og lære om.
– Jeg kommer til å ha noen prosjekter. Men skolen på Modum Bad vil jeg alltid ha i hjertet mitt – og det er ikke sikkert jeg klarer å holde meg helt unna, smiler 68-åringen.

19.06.20
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF