Innviet Rask psykisk helsehjelps nye bygg

-Vi har heldigvis kommet langt i å alminneliggjøre psykiske lidelser, sa varaordfører Ole Martin Kristiansen da han åpnet det nye bygget hvor tilbudet Rask psykisk helsehjelp holder til.

Nyhetsartikkel publisert 25/04/16

2881

Varaordfører Ole Martin Kristiansen åpnet det nye bygget til Rask psykisk helsehjelp.

Sammen med rådmann Aud Norunn Strand ga han ros til leder Egil Halleland og hans stab som de tre siste årene har bygget opp og betjener Rask psykisk helsehjelp. Nå har tilbudet flyttet inn i nye lokaler – ombygget og modernisert for formålet av driftsavdelingen på Modum Bad. Lokalene ligger rett i innkjøringen til «Badet» og er lett å finne for de som oppsøker tilbudet.

Lav terskel, høy kvalitet

– Her er det lav terskel og høy kvalitet, sa ledende helsesøster Hilde Øverby, som takket og overrakte blomster under den uhøytidelige markeringen fredag 22. april.
Rådmann Aud Norunn Strand takket også for samarbeidet og uttrykte stolthet over det kommunen og Modum Bad har fått til sammen.
– Her er det mange som får god hjelp, understreket Strand.

2897_red
-Her er det mange som får god hjelp, sa rådmann Aud Norunn Strand. Her sammen med varaordfører Ole Martin Kristiansen.

Hjelp til 750

Over 750 personer i kommunene Modum og Sigdal har hittil fått hjelp gjennom prosjektet Rask psykisk helsehjelp. Folk med blant annet angst og depresjon tilbys samtaler eller kurs. Fra nyttår ble aldersgrensen senket til 16 år. Tilbudet er gratis, og man trenger ikke henvisning fra lege for å ta kontakt.

Uviss fremtid

Totalt 18 norske kommuner er med i pilotprosjektet som ble startet av Helsedirektoratet i 2012. Det er imidlertid uvisst hva som skjer med tilbudet etter at pengene fra direktoratet tar slutt.
-Vi vil gjøre det vi kan for at Rask psykisk helsehjelp kan videreføres, sier rådmann Aud Norunn Strand.
Hun mener tilbudet fungerer godt og gir avgjørende hjelp til så mange, at Modum kommune bør finne midler til å drifte det videre.

Her finner du mer info om Rask psykisk helsehjelp.

25.04.16
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Share Button
Print Friendly and PDF