Høstens kulturprogram

Christan Ingebrigtsen står på scenen i Festsalen 18. september. Så følger musikerne Levi Henriksen, Sara Aimée Smiseth og Tord Gustavsen etter utover høsten. Innimellom konsertene i Festsalen inviteres det til stemningsfulle hvilepulskonserter i Olavskirken.

Nyhetsartikkel publisert 02/08/23

Christian Ingebrigtsen kommer til Modum Bad 18. september.

Etter å ha toppet listene rundt om i hele verden med gruppa A1 og skrevet vinnerlåter for Melodi Grand Prix og mange kjente artister, ga Ingebrigtsen i 2021 ut sin første soloplate med norske tekster.
– I Festsalen vil Ingebrigtsen fremføre låter fra dette soloalbumet. Han vil også ta fram noen av de kjente og kjære sangene han har hatt på sitt repertoar de siste 20 årene, forteller kulturleder Hans Olav Baden.
Med seg på scenen har Christian Ingebrigtsen den kjente saksofonisten Frøydis Grorud og pianisten Trond Lien, som de fleste har sett på TV-programmet Beat for beat.

Høstfestival

Konserten med Ingebrigtsen markerer åpningen på årets Høstfestival på Modum Bad. Under festivalen kan du også få med deg musikeren Levi Henriksen og Babylon Badlands Two. De står på scenen i Festsalen torsdag 28. september.
– Henriksen er en av landets mest folkekjære forfattere og særegne rockepoeter, sier Baden.
Etter 40 år som artist og 10 plateutgivelser er Levi Henriksen denne høsten igjen aktuell med utgivelsen «190 decibel kjærlighet».
– Modum Bad er blant stoppestedene på høstens lanseringsturné. Henriksen og hans to medmusikanter serverer en litt nedstrippet versjon av albumet, og han forteller om et langt liv som forfatter og artist, opplyser Baden.

Musiker Levi Henriksen (i midten) kommer til Festsalen 28. september. Han kommer i selskap med bassist Morten Andreassen og trommeslager Finn Lilleseth.

 

Tre «tipper»

15. november kommer Tipp-tipp-tipp oldebarnet til grunnleggeren av Modum Bad, Heinrich A. Thaulow, til Festsalen. Sara Aimée Smiseth er en av Norges fremste pianister og har laget en forestilling der hun forteller historien om ni av sine egne formødre, fra 1600-tallet og fram til i dag. I samspill med ikoniske verker fra musikkhistorien er dette 350 års norgeshistorie sett fra et helt nytt og personlig perspektiv.
– Med Saras formødre i familien Thaulow, er Modum Bad et av de helt sentrale stedene i fortellingen, sier Baden.

 

Sara Aimée Smiseth er tipp-tipp-tipp oldebarnet til grunnleggeren av Modum Bad, Heinrich A. Thaulow. Hun kommer til Festsalen 15. november. Foto Anna Julia Granberg

 

Solveig Slettahjell kommer i selskap med musikerne Tord Gustavsen og Sjur Miljeteig til julekonserten 14. desember. Du kan du møte Solveig Slettahjell før konserten, som gjest i kveldsmessen i Olavskirken kl. 18.

Julekonsert

Konserthøsten avsluttes med julekonsert 14. desember hvor musikerne Solveig Slettahjell, Tord Gustavsen og Sjur Miljeteig står på scenen. I 2008 dro trioen til Betlehem for å spille inn juleplaten «Natt i Betlehem». Nå kommer de til Modum Bad for å spille sine særdeles vakre tolkninger av kjente og kjære julesalmer. Før konserten kan du møte Solveig Slettahjell som gjest i kveldsmessen i Olavskirken kl. 18. Her vil hun samtale med sykehusprest Idun Sefland om salmer, tro og sin oppvekst i kirka.

Ukrainske Olena Nikolenko er utdannet klassisk pianist og musikkpedagog, og gikk på høyskole og universitet i Kherson. Hun holder hvilepulskonsert i Olavskirken 16. august.

Hvilepuls

Hvilepuls er en konsertserie i Olavskirken vår. Kirkerommet fylles med lavmælte og vakre toner fra én eller to musikere. En meditativ konsertserie hvor rommet fylles med stearinlys, og publikum inviteres til en konsertopplevelse med vakre øyeblikk og lav puls. I serien av Hvilepuls-konserter i Olavskirken er det ukrainske Olena Nikolenko som er først ut i Olavskirken. Nikolenko kom til Norge og Modum som flyktning for et år siden. Nå jobber hun i Modum som menighetsmusiker. Hun er utdannet klassisk pianist og musikkpedagog, og gikk på høyskole og universitet i Kherson. Før hun forlot Ukraina, jobbet hun som pianolærer og akkompagnatør på musikkskole og ved universitet. Høstens første hvilepulskonsert med klavermusikk av Mozart, Bach, Beethoven, Chopin, Debussy og de ukrainske komponistene Kosenko og Skorik.

Få hvilepuls med Jostein Hasselgård i den vakre Olavskirken på Modum Bad.

Den 25. oktober kan du få hvilepuls med Jostein Hasselgård. Mange husker ham som vinner av Melodi Grand Prix med “I’m not afraid to move on”. I årene etter at han var en ung grand prix-stjerne, har han etablert seg som en ettertraktet sanger og artist, blant annet gjennom landets ledende vokalgruppe PUST. Denne onsdagskvelden vil han fylle Olavskirken med både kjente og ukjente poplåter, salmer og viser. En salig blanding av mange sjangre, men som han selv sier det: Dette er et knippe av de absolutt fineste sangene jeg vet om.
Billettprisen på hvilepulskonsertene er ekstra hyggelig, bare kr. 150,-. Du kan kjøpe på forhånd i resepsjonen på Modum Bad, i biblioteket i Vikersund, på nett via Modum kulturhus, eller i døra

 

Se hele programmet og bestill billetter her

02.08.23
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF