– Mange blir helt friske fra sosial angst

- Behandlingen av sosial angst er god. Flere kan også komme langt på egenhånd. Det sier leder av Modum Bads angstavdeling, Gro Nore, i et intervju med KK.no.

Nyhetsartikkel publisert 15/09/17

– De med sosial angst føler hele tiden at de dummer seg ut, bare ved å bli sett på, sier avdelingsleder Gro Nore.

– Sosial angst handler om at du blir veldig opptatt av hvordan du ser ut for andre, forteller Gro Nore til nettsiden KK.no.

“Skanner” omgivelsene

Har du sosial angst, skanner du hele tiden omgivelsene dine, og tar alt som tegn på at du dummer deg ut. Du synes selv at du dummer deg ut bare ved å bli sett på – og blir veldig opptatt av å for eksempel ikke skjelve, rødme eller rykke til i ansiktet, sier Nore.
Gro Nore er leder ved Avdeling for angstlidelser ved Modum Bad. Ved avdelingen behandles ulike angstlidelser, deriblant sosial angst – en lidelse som hemmer veldig mange mennesker daglig.

Hver åttende nordmann

Opptil 13 prosent av befolkningen vil i løpet av livet rammes av sosial angstlidelse, skriver KK.no. For noen blir angsten så altomfattende at en ikke klarer å leve et normalt liv. Den gode nyheten er at behandlingen mot angst er effektiv, og mange vil også klare å komme seg ut av det på egen hånd.

Les mer om hva sosial angst er – og hvordan man kan få hjelp til å takle den på KK.no. Klikk her.

15.09.17
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF