Fra pinsevenngutt til rockepoet

Forfatter- og musikerlegende Levi Henriksen entrer 28. september Festsalen på Modum Bad med musikalsk litterær standup. Med seg har han sine to rockemusikere i Babylon Badlands Two. Før konserten deler han tanker om tro og tvil i Olavskirken.

Nyhetsartikkel publisert 15/09/23

Vanligvis turnerer Henriksen landet med Babylon Badlands, en bredbeint rockekvintett i Tom Petty & The Heartbreakers ånd, men til Modum Bad kommer han i selskap med trommeslager Finn Lilleseth og bassist Morten Andreassen. Og det er neppe tilfeldig at de kaller seg Levi Henriksen & The Babylon Two. Henriksens største helt, Johnny Cash, opptrådde i begynnelsen av sin karriere med The Tennessee Two.

 

Levi Henriksen er en av landets mest folkekjære forfattere og særegne rockepoeter. Etter 40 år som artist og ti plateutgivelser er han denne høsten igjen aktuell med utgivelsen “190 desibel kjærlighet”.

Musikalsk stand up

Modum Bad er blant stoppestedene på høstens lanseringsturné hvor Henriksen og hans to medmusikanter serverer en litt nedstrippet versjon av albumet. Rockepoeten vil fortelle om et langt liv som forfatter og artist.
– Det blir intet mindre enn musikalsk, litterær standup, slik du kanskje ikke har hør og sett det før, sier kulturleder Hans Olav Baden.

Fra pinsevenngutt til rockepoet

Publikum vil få høre om Henriksens forfatterskap og hans plateutgivelser. Men mest av alt får vi høre om hva som får Henriksen til å tikke både som musiker og forfatter, hvem og hva som har gjort ham til den kunstneren han er.
– Og ikke minst får vi høre om den lange veien fra å være en liten pinsevenngutt med litt for stort hode fra ei lita hillbillybygd utenfor Kongsvinger, til å bli en av landets mest folkekjære forfattere og særegne rockepoeter.

Gjest i kveldsmesse

Før konserten i Festsalen er Levi Henriksen gjest i kveldsmessen i Olavskirken. Han vil samtale med sykehusprest Idun Strøm Sefland om sitt rike forfatterskap, sin bakgrunn som pinsevenn, og sin tro.
– Levi Henriksen sier selv at han er altfor verdslig for de kristne, og altfor kristen for de verdslige. Vi ser frem til et spennende møte i Olavskirken og konsert i Festsalen, sier kulturleder Hans Olav Baden.

Torsdag 28. September kl. 18.00 i Olavskirken og kl. 20.00 i Festsalen

15.08.23
info@modum-bad.no

 

 

Share Button
Print Friendly and PDF