Forteller om sine formødre

Tipp-tipp-tipp oldebarnet til grunnleggeren av Modum Bad, Sarah Aimée Smiseth, kommer til Festsalen 15. november. Hun vil gi en unik konsertopplevelse hvor familien Thaulow og Modum Bad står sentralt i fortellingen.

Nyhetsartikkel publisert 28/10/23

Sara Aimée Smiseth turnerer nasjonalt og internasjonalt med kombinasjonen klavermusikk og fortellerkunst. Denne gangen er det hennes formødre som står i sentrum.

Sarah Aimée Smiseth er en av våre fremste pianister og musikkformidlere. I konsertforestillingen Formødre forteller hun historien om ni av sine egne formødre.

Musikk og historie

Hun starter på 1600-tallet og følger generasjonene frem til i dag. Med Saras formødre i familien Thaulow, er Modum Bad et av de helt sentrale stedene i fortellingen. I samspill med ikoniske verker fra musikkhistorien er dette 350 års norgeshistorie sett fra et helt nytt og personlig perspektiv.

Fra Skottland til Groruddalen

Fra Skottland på 1600-tallet går reisen via Skien og Brevik til et staselig hjem i Moss, og til en forpakterske av Lindesnes fyr. Vi skal til et internasjonalt miljø i Kristiansand, og til elektriske bad og kulturfiff i Sandefjord og på Modum Bad. Så til Christiania og de fattigslige kvartalene på Vaterland, det landlige Groruddalen, et liberalt psykiatrisk sykehus, en forfatter, og til hemmelig motstandsarbeid under andre verdenskrig. Alt bundet sammen med klavermusikk spilt på Festsalens flotte Steinway-flygel.

Kritikerrost

Sara Aimée Smiseth turnerer nasjonalt og internasjonalt med kombinasjonen klavermusikk og fortellerkunst. Det siste året har hun blant annet vært ukens pianist på Troldhaugen i Bergen, gjort spillende introduksjoner av konserter med Oslofilharmonien og utgitt et svært kritikerrost debutalbum. Hun er også tilknyttet Den norske Opera & Ballett som pianist og formidler. Smiseth har gjestet Modum Bad før. I 2019 fylte hun festsalen med musikk av Clara Schuman.

I Festsalen på Modum Bad onsdag 15. november kl. 20

Kjøp konsertbillett her.
Se flere kulturtilbud her.

15.08.23
info@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF