Først i Norden

Modum Bad tar i bruk et datastyrt medisinkabinett.

Nyhetsartikkel publisert 12/05/09

Medisinkabinett

– For å få tilgang til skapet må du bruke både strekkode og ditt fingeravtrykk som passord, sier kvalitetskoordinator Håkon Skagen.

Sikkerhet, kontroll og tidsbesparelse er hovedgrunnene til anskaffelsen av det datastyrte medisinkabinettet. Modum Bad har brukt mye tid og krefter på å registrere og dokumentere lagerbeholdning på medisiner.

– Sparer tid og penger

– Ved å ta i bruk det datastyrte medisinkabinett fra Heath Tech vil sikkerheten og kontrollen økes. Det vil bli mye mindre svinn og Modum Bad vil spare både tid og penger.

I dag brukes ett årsverk til registrering og dokumentering av medisiner. Det nye systemet vil redusere minst 25 prosent av denne tiden, samtidig som det frigjør to rom.

– Det systemet vi har i dag krever et lukket rom til medisinene. Nå kan skapet stå i for eksempel et møterom, forklarer Skagen.

Loggføres

Alt blir logget og det er historikk på hvem som tar ut medisiner, når det gjøres og til hvilke pasienter. Det er til enhver tid mulig å ta ut logg. Systemet holder også orden på hvor mye som er igjen og sender automatisk bestilling til apoteket for påfylling. Det er apotekets ansatte som skal fylle på med varer i kabinettet.

Først i Norden

Modum Bad er det første psykiatriske sykehuset i Norden som tar i bruk datastyrt medisinkabinett. Fra slutten av mai vil alle medisiner være innelåst i dette systemet.

Share Button
Print Friendly and PDF