-Et sted som fungerer

Statssekretærene Anne Grethe Erlandsen og Lisbeth Normann var fulle av lovord etter besøket på Modum Bad.

Nyhetsartikkel publisert 24/11/16

Statssekretærbesøk

Samlet foran Kildehuset. Fra v.: direktør Ole Johan Sandvand, psykolog Jone Solberg Vik, statssekretær Anne Grethe Erlandsen, psykolog Sverre Urnes Johnson, forsker KariAnne Vrabel, statssekretær Lisbeth Normann, leder Jorunn Tangen Hole i Kildehuset og fagdirektør Ingunn Amble. FOTO: UNNI TOBIASSEN LIE

 

-Det oser av profesjonalitet her på Modum Bad. Dere har konsepter som fungerer. Vi har fått med oss masse viktig informasjon som vi skal ta med oss tilbake til departementet.
Dette sa Lisbeth Normann da hun oppsummerte besøket til de to statssekretærene tirsdag 22. november.

Gjorde inntrykk

La oss trekke fram noen eksempler på presentasjoner som åpenbart gjorde inntrykk: Psykiater Arild Jervell informerte om det viktige arbeidet med traumelidelser på Modum Bad, et arbeid som stadig aktualiseres gjennom store overgrepssaker som rulles opp. Forsker KariAnne Vrabel fra Avdeling for spiseforstyrrelser engasjerte med sitt blikk på overspisningslidelser –  en lidelse som i dag faller mellom to stoler i helse-Norge.
De to unge psykologene Jone Solberg Vik og Sverre Urnes Johnson presentere Kildehusets satsing mot ungdom og forebygging av psykiske lidelser. Gjennom praktiske eksempler viste de hvordan de underviser og snakker med skoleelever om psykisk helse. Målet er å skape åpenhet og forebygge psykiske plager.

-Ikke møllspist

-Dette er ikke et møllspist sted fra 1857 som kun tørker støv av plysjen sin. Dere er i tiden, tar pulsen på de store utfordringene i samfunnet – og gjør noe med dem, slo statssekretær Anne Grethe Erlandsen fast.
Hun mener Modum Bad er et godt eksempel på at spesialisthelsetjenesten kan bidra også på arenaer som skoler for å forebygge psykisk lidelse.
– Deres pragmatiske, og samtidig realistiske tenkning er i tiden. Det er mye å jobbe videre med, men det skremmer ikke dere – og det er bra!  Vi erfarer ofte at de beste bare blir bedre, avrundet Anne Grethe Erlandsen.

 

22.11.16
infoleder@modum-bad.no

 

Share Button
Print Friendly and PDF