En åttekantet utfordring

Det nye Kildehuset tar form. Denne uka ble elementene til det åttekantede kilderommet heist på plass.

Nyhetsartikkel publisert 23/08/13

Kildehuset
En fornøyd driftssjef Finn Ellingsrud foran Kildehuset. Han holder i en "topp" som skal plasseres på toppen av kildebygget.

Kildehuset
De første limtredragerne er plassert. Her løftes de overliggende dragerne på plass.

– Å planlegge dette bygget har vært en kjempeutfordring og har krevd mye forarbeid. Det er som en miniutgave av Olavskirken, som også har en åttekantet form, sier driftssjef Finn Ellingsrud.

Moelven-leveranse

Tirsdag denne uken ankom leverandøren Moelven med ferdig tilpassede limtredragere. I løpet av dagen ble det åttekantede bygget reist, til stor begeistring for de som fulgte byggeprosessen. At alle elementene passet på millimeteren vitner om god planlegging.
– Det skal både leverandøren og våre egne bygningsarbeidere ha masse ros for. De har gjort en enestående planleggingsjobb, spesielt vår byggmester Terje Jacobsen, sier Ellingsrud.

Kildehuset
Kilderommet begynner å ta form.

Inspirert av det opprinnelige

Utformingen av det nye åttekantede bygget er inspirert av det opprinnelige kildehuset på Modum Bad. Arkitekt Hanne Førli tok ideen med seg og utviklet den videre på sitt tegnebord. Kilderommet som nå er under oppføring vil for det meste bestå av store vindusflater. Det vil slippe mye lys inn i rommet som skal være et samlingspunkt i det nye kurs- og kompetansesenteret.
-Kilderommet skal være selve "hjertet" i Kildehuset. Her skal vi ta imot de som kommer på kurs, seminarer eller andre arrangementer. Det skal være en mingleplass, men rommet skal også kunne brukes til egne arrangementer, sier Ellingsrud.

Andre byggetrinn

Det nye Kildehuset ble påbegynt høsten 2012, da helsekomiteens leder Bent Høie (H) tok det første spadetaket. Selve aulaen, som er et bygg på 750 kvadratmeter i tre etasjer, er et år etter snart ferdigstilt. Etter planen skal første byggetrinn, med aula og kilderom, stå ferdig nærmere jul. I tillegg er det planlagt et byggetrinn to, hvor et overnattingsbygg med 15 rom skal settes opp.

Kildehuset
En fornøyd driftssjef, Finn Ellingsrud, foran Kildehuset.

Tegning Kildehuset
Tegning av Kildehuset.

 

 

Share Button
Print Friendly and PDF