Else holder minneforelesningen

Else Kåss Furuseth holder Gordon Johnsens minneforelesning i Festsalen tirsdag 10. oktober. Hun vil i foredraget ta utgangspunkt i eget liv – og sin historie om å miste både mor og bror i selvmord.

Nyhetsartikkel publisert 04/09/23

Else Kåss Furuseth balanserer humor og alvor sin åpenhjertige fortellingen om livet. Dette er historien om hvorfor Else tror alle som ikke tar telefonen, er døde. Foto: Per Heimly

Else Kåss Furuseth er godt kjent for de fleste som standupkomiker, skuespiller, reporter og programleder. Hun har hatt talkshowene «Kåss til kvelds» på NRK og «Else» på TV2. Hun har også deltatt i programmet «Torsdag kveld fra Nydalen» og har vunnet tre gullrutepriser som beste programleder.

Kondolerer

Kåss Furuseth er ikke minst kjent for sine teatermonologer Kondolerer og Gratulerer. Kondolerer ble satt opp på Torshovteateret og Nationaltheateret i årene 2011 – 2016. I monologen fortalte hun åpenhjertig sin egen historie, hvor det vanskelige og alvorlige temaet selvmord har en sentral plass. Hun balanserte på en god måte både humor og alvor i sin forestilling. Både forestillingen og Furuseth ble nominert til totalt fire priser under Komiprisen 2012: beste forestilling, beste kvinnelige artist, revy og komedie, årets nummer og årets morsomste.

“Else balanserer på en god måte både humor og alvor i sin forestilling”

 

Sammen – mindre alene

Else Kåss Furuseth tar med seg sin historie til scenen i Festsalen den 10. oktober, hvor hun er invitert til å holde den årlige Gordon Johnsens minneforelesning. Siden forelesningen holdes på Verdensdagen for psykisk helse, har Kåss Furuseth kalt foredraget sitt «Sammen er vi mindre alene». Verdensdagen inviterer nemlig til et felles krafttak mot ensomhet og utenforskap.  Årets tema: «Vi trenger å høre til», setter søkelys på mangfold og behovet for tilhørighet. Det passer godt for standupkomikeren, skuespilleren, reporter og programlederen, som har stor tro på at fellesskap kan forebygge psykisk uhelse.

“Fellesskap kan forebygge psykisk uhelse”

 

Festsalen

I hele 35 år har Modum Bad til minne om grunnlegger Gordon Johnsen hatt en åpen populærfaglig forelesning. Til minneforelesningen inviteres årlig foredragsholdere som tar opp samfunnsspørsmål, knyttet opp mot psykiatrien. Dette for å hedre minnet om Gordon Johnsen, grunnleggeren av Modum Bad og en av de store pionerer i norsk psykiatri. Årets minneforelesning er lagt til Verdensdagen for psykisk helse, tirsdag 10. oktober kl. 19.00. Forelesningen holdes i Festsalen på Modum Bad. Det vil også bli kulturelle innslag under arrangementet.
Det er fri entré til forelesningen i Festsalen.
– Billetter må likevel bestilles på nett, sier kulturleder Hans Olav Baden.

Bestill gratis billetter til forelesningen her.

Se hvem som tidligere har holdt minneforelesningen.

 

04.09.23
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF