Dekorert med St. Olavs Orden

Fylkesmann i Buskerud, Helén Bjørnøy, overrakte St. Olavs Orden til direktør Ole Johan Sandvand under en samling i Festsalen 15. mars.

Nyhetsartikkel publisert 22/03/17

Ole Johan fikk ordenen overlevert av fylkesmann Helén Bjørnøy.

Overrekkelsen av St. Olavs Orden skjedde foran en fullsatt festsal, med 150 ansatte og 50 inviterte gjester til stede. Den høytidelige samlingen ble ledet av styreleder Kari Gran Bøe. Hun uttrykte stor glede over tildelingen, og takket på vegne av styret for det Sandvand har gjort for Modum Bad gjennom 26 år.

Styreformann Kari Gran Bøe ledet arrangementet i Festsalen.

Flaggskip

– Modum Bad er et flaggskip innen psykisk helsevern – og du har vært kaptein på skuta, sa Gran Bøe.
Hun viste til de mange har fått formidlet håp og verdighet gjennom arbeidet som Sandvand har ledet.

-En sterk og tydelig leder

Professor emeritus Ole Berg tegnet innledningsvis et bilde av Ole Johan som en sterk og tydelig leder. Han trakk en historisk linje tilbake til grunnleggerne Thaulow og Johnsen, og beskrev Sandvand som “Badets” gjenoppfinner og redningsmann.

Professor emeritus Ole Berg på talerstolen i Festsalen.

Takket kona

I sin takketale ga Ole Johan ros til kona Karin Garcia de Presno Sandvand.
– Hun har strevd mest. Modum Bad har mye å takke henne for. Hun har holdt ut i bønn og holdt ut med meg og Modum Bad i alle disse år. Det har røynet på, og hun har truet med å legge meg ut på Finn.no. Men hun har bevart roen og troen også når det har blåst som verst – og det har det gjort.

Delte æren

Sandvand delte også ære med alle ansatte på Modum Bad.
– Ja, jeg har hatt hovedrollen, og jeg har trivdes med det.  Men det hadde ikke vært noe moro, og det hadde ikke blitt noe greie på det, om jeg ikke hadde vært omgitt av medarbeidere – i terapirom ,  møterom og sjelesorgrom, i gymsal, festsal og kirkesal, i kjøkken, gartneri og verksted, i skolestue og barnehage  – som alle har vært delaktige i den samme visjon og  det felles målet og som har gitt Modum Bad oppdrift og vitalitet. Det er en stor glede og ære for meg å motta St. Olav, og jeg takker Kongen for utnevnelsen. Det er en enda større glede og ære å dele hederen med alle medarbeidere, sa Sandvand.

Ole Johan Sandvand takket kona Karin, og delte også ære med de ansatte på Modum Bad.

Mottakelse

Under mottakelsen i Kildehuset var kom det hilsener fra gjester som var til stede. Det var også videohilsen fra helseminister Bent Høie og generalsekretær Geir Riise i Den norske legeforening. En video laget av lege Mikkel Eielsen, med gode råd fra én ridder til en annen, fikk de fleste til å humre godt.

Se innslag fra TV Modum her.

Se flere bilder nedenfor.

Fra mottakelsen i Kildehuset.

Helseminister Bent Høie hilste og gratulerte Sandvand via video.

21.03.17
infoleder@modum-bad.no

 

 

Share Button
Print Friendly and PDF