Lav terskel og høy kompetanse i moderne kurslokaler

Både fagpersoner og private kan få påfyll i Kildehuset som åpner 21. februar.

Nyhetsartikkel publisert 19/02/14

Kildehusets stabStaben i Kildehuset gleder seg til åpningen den 21. februar. Fra venstre: leder Kristin Tafjord Lærum, Egil Halleland, Jone Solberg Vik, Gry Ødegård Bekken, Turid Kristiansen, Gunnar Paulson og Lene Berggraf.

Siden byggestart høsten 2012 har det vært full aktivitet for å få fullført første byggetrinn av Kildehuset. Den store aulaen med plass til godt over 100 mennesker, samt det særpregede åttekantede glassbygget inspirert av det gamle Kildehuset på Modum Bad, er nå ferdigstilt. Fredag 21. februar vil åpningen av bygget markeres med et arrangement hvor ansatte og samarbeidspartnere er invitert.

Topp moderne

– For tiden er det innspurt og den siste finpussen som foretas i Kildehuset, sier driftssjef Finn Ellingsrud.
Han ser fram til å åpne dørene til det topp moderne kurslokalet. I aulaen kan man by på det beste av lyd, lys og teknisk utstyr til ulike arrangementer for rundt 100 personer. I tillegg har salen et galleri.

Bygget inneholder rom for kontorfellesskap, et godt utstyrt kjøkken og en stor garderobe. Det åttekantede glassbygget – Kilderommet – er på 100 kvadratmeter.
– Det vil fungere som et møtested, men kan like gjerne brukes til egne arrangementer, sier Ellingsrud.
Neste byggetrinn – et overnattingshus med 15 dobbeltrom, vil påbegynnes så snart alle papirer er klare.

Stor aktivitet

Kristin Tafjord Lærum, konstituert leder for Kildehuset kurs- og kompetansesenter, ser fram til å fylle huset med aktivitet. I løpet av et par uker vil kurs- og kompetansesenterets administrasjon flytte inn i bygget.
– Vi gleder oss til å ta imot både fagpersoner og private som ønsker å komme for å få påfyll, sier Lærum.
Selv om Kildehuset ennå ikke er tatt i bruk, har det vært stor aktivitet i kurs- og kompetansesenteret på Modum Bad det siste året. Samarbeidet med Forsvaret om samlivskurs har gitt gode evalueringer. Nylig kom også en avtale med Norsk sykepleierforbund på plass.
– I løpet av våren vil vi komme i gang med rådgivning og kurs for å forebygge utbrenthet blant sykepleiere, sier Lærum.
Les mer om tilbudet for sykepleiere her.

Se Kildehusets nettsider her.

Share Button
Print Friendly and PDF