Jubel for publikumsrekord på konsertene

I fjor ble det publikumsrekord på konsertene på Modum Bad. Nå er vårprogrammet klart - og tre av seks ensembler er spelemannominerte.

Nyhetsartikkel publisert 13/01/17

Konsertvåren (4)

Kulturleder Helge Harila (til høyre) og informasjonsmedarbeider Silje Bjøråsen Baklid gleder seg til konsertvåren 2017.

Konsertene på Modum Bad er populære som aldri før. I fjor ble det satt publikumsrekord på de tolv konsertene.
– Vi håper på et like sterkt konsertår i 2017. Mulighetene er absolutt til stede når tre av seks ensembler som skal stå på scenen er spellemannsnominerte, sier kulturleder Helge Harila.

Åpne for alle

I fjor var 1 539 personer innom konsertene på Modum Bad. Det er en økning på 46 prosent fra 2015.
– Det er veldig stas at besøkstallet på konsertene våre er økende, sier Harila.
Konsertpublikummet består selvsagt av mange pasienter og ansatte, men hvem som helst kan komme.
– Folk fra bygda kommer. Og vi ser at folk også kommer langveis fra for å høre sine favorittartister.

Pianofingre og country

Denne konsertvåren kan kulturlederen trekke flere kjente navn opp av «konserthatten». Først ut er ensemblet Come Shine den 25. januar.
– Come Shine ruver i det norske musikklandskapet. Spesielt moro er det at pianist, komponist og arrangør Erlend Skomsvoll er bosatt i Modum – og at de nå er spellemannsnominerte, sier Harila.
Duoen 20 fingre består av pianistene Kristin Fyrand Mikkelsen og Gunnar Flagstad. De spiller i Festsalen 8. februar. På menyen står ungarske og norske danser samt stykker fra Peer Gynt suite og flere internasjonale komponister.Bandet Darling West er igjen nominert til Spellemannsprisen, denne gang for oppfølgeralbumet «Vinyl and a Heartache». Bandet produserer countrylåter som passer like godt i Norge som i Nashville. De spiller i Festsalen 21. februar.

Fra salmer til sigøynermusikk

Gjermund Larsen Trio fremfører sitt utsøkte program Salmeklang i Olavskirken 7. mars. De er nominert til Spellemannsprisen for CD-en med samme navn. Gruppen har sammen funnet frem til et helt særegent uttrykk der elementer fra folkemusikk, kammerjazz, bluegrass, barokk- og samtidsmusikk smeltes sammen.
Solfrid Molland vokste opp med russisk folkemusikk, sigøynermusikk og vestlig kunstmusikk, noe som preger hennes konserter og komposisjoner. Høsten 2016 ga hun ut sitt siste album, «Forvandling» som har høstet rosende omtaler og kritikker. Sammen med sine eminente musikere står hun på scenen i Festsalen 5. april.
Duo A Corda kommer med programmet Déjà Vu den 25. april. De spiller en blanding av spansk og søramerikansk tango, czardas, jazz og ballader samt eviggrønne melodier fra filmens verden. Duoen består av Birgitte Stærnes på fiolin og Martin Haug på gitar.

Se hele konsertprogrammet her.

13.01.17
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF