Besøk fra Viken senter

Viken Senter i Bardu blir ofte kalt "Modum Bad i nord". Nylig var en gruppe derfra på besøk.

Nyhetsartikkel publisert 12/02/16

20160203_145401

Besøket fra Viken senter bodde på Kildehuset under oppholdet på Modum Bad.  Fra v.: Mona Lian,  Marit Haugland, Tove Eggenheim, Grete Furu, Peter Donders og Sissel Motrøen. Foto: Finn Ellingsrud.

Den første uka i februar besøkte en gruppe fra Viken Senter Modum Bad. Viken senter er kjent som et Modum Bad i miniatyr i nord. Behandlingsstedet ligger i vakre naturomgivelser i Bardu kommune i Troms. Grunnleggerne hentet inspirasjon fra Modum Bad da de planla og etablerte institusjonen i 2006.

– Viken senter har 53 ansatte og 37 pasientplasser. Vi har Klinikkenheten og Kurs- og veiledningsenheten(KoV). Klinikkenheten består av fire behandlingsteam: Traume/Kognitivt/Eksistensielt/Familie og et kveld/natt team, forteller klinikkleder Grete Furu.

– Mye felles

Furu hadde tatt turen med sine teamledere. De fleste hadde ikke vært på Modum Bad tidligere. De syntes det var svært interessant å se og oppleve stedet som har inspirert til etablering av deres egen arbeidsplass.

– Innen behandlingstilbud og målgruppe har vi mye felles. Viken senter har jo også helt fra planarbeid hatt et godt faglig samarbeid med Modum Bad, sier Furu.

-Hva opplevde dere som mest interessant?
– Det var mye som var veldig interessant. Vi fikk en «smakebit» fra ulike deler av virksomheten som skapte både gjenkjennelse og nysgjerrighet. De ulike fagpersonene ga oss et godt innblikk i virksomheten, og vi merket at de gjorde det med stolthet!

20160203_152150

Gruppen fra Viken senter fikk også se stallen og hestene. Linda Valvatne Sveen (til høyre) orienterer. Foto: Finn Ellingsrud.

Samarbeid

-Hva er deres tanker om et samarbeid framover?
– Vi tenker at det nå vil være lettere å ta kontakt med de ulike avdelingene for faglig utveksling. Vi håper vi kan videreutvikle et godt samarbeid.
Viken senter har 10-årsjubileum i 2016. I den forbindelse planlegges ulike arrangementer i løpet av året.
– Vi skal blant annet ha en stor jubileumskonferanse 19. -20. oktober, opplyser Furu.

Les mer om Viken senter her.

10.02.2016
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF