Har opplevd depresjonens sanne ansikt

Komiker Rigmor Galtung deltok på Verdensdagen for psykisk helse.

Nyhetsartikkel publisert 10/10/13

Rigmor GaltungRigmor Galtung snakket åpent om sin egen lidelse og om psykisk helse i foredraget "Fullt lys og stummende mørke". Foto: Anders Kongsrud.

Komiker, skuespiller og forfatter Rigmor Galtung besøkte Modums to ungdomsskoler og sto på scenen i Festsalen på Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober.

Rigmor Galtung var en av 90-tallets store stjerner på komikerhimmelen. Hun er et fyrverkeri både på og utenfor scenen. Hennes ”Gro-skikkelse” har gjennom årene blitt viden kjent, men også hennes parodier av Wenche Myhre, Åse Kleveland, Liv Ullmann og Rosemarie Køhn huskes av mange.

Ble deprimert

Men komikeren og skuespilleren Rigmor Galtung har også opplevd depresjonens sanne ansikt. For 13 år siden ble hun innlagt og fikk senere diagnosen bipolar lidelse. Høsten 2010 ga hun ut boken «Fullt lys og stummende mørke», der hun ærlig forteller om sykdommen og veien tilbake til offentligheten. Galtung er nå ferdig utdannet vernepleier. Hun er dermed ikke blitt mindre aktuell som talerør, ressursperson og foredragsholder.

Vil treffe ungdommen

Det å bli deprimert eller føle at man ikke strekker til, er noe vi kanskje helst ikke snakker om. Men da Rigmor Galtung besøkte Modum torsdag 10. oktober, snakket hun i aller høyeste grad  om temaet. Les hva lokalavisen Bygdeposten skrev om besøket her.

Les intervju med Rigmor Galtung i magasinet Badeliv som kommer ut i begynnelsen av desember. Bestill Badeliv her.

Tema for årets Verdensdag var : SE HVERANDRE – GJØR EN FORSKJELL. Det er Modum kommune, Mental helse og Modum Felles bedriftshelsetjeneste som sammen med Modum Bad står for de lokale arrangementene på Verdensdagen for psykisk helse.

Share Button
Print Friendly and PDF