Lev bedre – unngå å bli utbrent

Her kan du finne tre gode råd for å unngå å bli utbrent. Den 19. november kan du få flere råd på seminar om utbrenthet i Kildehuset.

Nyhetsartikkel publisert 17/09/15

Autumn - Happy couple enjoying the falling leaves

Kunsten er å finne en tilfredsstillende balanse mellom arbeid og hvile.

Føler du at skuldrene har hengt seg opp i høyde med ørene, at oppgavene vokser deg over hodet og at bagatellmessige problemer synes uoverkommelige? Da er det på høy tid å gjøre en endring.

-Negativt stress – en helserisiko

Marit Hvidsten

-Stress kan være noe positivt, det mobiliserer og gjør en i stand til å yte maksimalt og takle utfordringer. Akutt stress er sjelden noe problem, mens langvarig negativt stress uten at kroppen og hodet får hvile utgjør en helserisiko, sier Marit Hvidsten.

Hvidsten er rådgiver og klinisk spesialist i sykepleie ved Kildehuset kurs- og kompetansesenter, Modum Bad. Hun har lang erfaring i å møte mennesker som trenger rådgivning for å unngå å møte den berømte “veggen”.

Tre gode råd

Kunsten er å finne en tilfredsstillende balanse mellom arbeid og hvile, mener Hvidsten. Hun gir tre gode råd:

1. Skru på ”spamfilteret”! Da kan du sensurere, luke ut uviktige og energitappende elementer i hverdagen.

2. Finn et anker! Er «problemet» du stresser med noe du kan gjøre noe med her og nå, eller problemløser du for problemer som enda ikke har oppstått – og som kanskje aldri oppstår? Vi mennesker bruker ufattelig mye tid på å forsøke å løse problemer som aldri oppstår. Dette kan tappe oss for energi og kapasitet som vi trenger når de virkelige problemene dukker opp. Å øve oss på forankring i her-og-nå kan bidra til at vi reduserer det stresset vi strengt tatt ikke trenger.

3. Lytt til kroppen din –  hva forteller kroppen din deg om din helsetilstand.

Flere råd for å unngå utbrenthet kan du få av Marit Hvidsten i november. Da inviterer Modum Bad til seminar i Kildehuset, Modum Bad, tirsdag 19. november 2015.

Share Button
Print Friendly and PDF