Statsråd Solveig Horne vil satse mer på forebygging og familievern

-Modum Bad sitter på en unik kompetanse som må ivaretas.

Nyhetsartikkel publisert 01/10/14

Solveig Horne-besøk
Fra omvisningen på Modum Bad: Klinikkdirektør Tron Svagård (fra v.), seniorrådgiver Morten Schau, avdelingsleder Bente Barstad, statsråd Solveig Horne, kommunikasjonssjef Maria Brit Espinoza, sosialantropolog Halvard Vike og adm.direktør Ole Johan Sandvand. 
 
-Modum Bad sitter på en unik kompetanse som må ivaretas, sa barne-, likestillings-  og inkluderingsminister Solveig Horne (FrP), som også kom med en ørliten lekkasje fra statsbudsjettet da hun besøkte Modum Bad 1. oktober.

Statsråden hadde bare en time til disposisjon, men ville veldig gjerne skaffe seg et innblikk i hva Modum Bad har bidratt med – og kan bidra med på barne- og familiefronten.

Mottakelse av Horne
Adm.direktør Ole Johan Sandvand ga statsråd Solveig Horne en kort innføring i Modum Bads historie. Videre til høyre: klinikkdirektør Tron Svagård og leder av Senter for familie og samliv, Bente Barstad.

– Må ivaretas

PREP-kursene er kanskje det mest kjente samlivsprogrammet fra Modum Bad.  Over 16 000 par har deltatt på disse kursene. Horne fikk også en orientering om samlivskurs for foreldre med funksjonshemmede barn og kurs for aleneforeldre. I tillegg fikk hun høre om programmet Fortsatt Foreldre som handler om foreldresamarbeid etter et samlivsbrudd. 
– Å få møte ildsjeler som brenner for barn og familier er veldig inspirerende. Modum Bad har utviklet veldig bra tilbud og har en unik kompetanse som må ivaretas. Vi må ta vare på disse sentrene i Norge, sa Solveig Horne.

I behandlingsbarnehagen Nova
Statsråden var innom behandlingsbarnehagen Nova. Fra v.: klinikkdirektør Tron Svagård, sosialantropolog Halvard Vike, avdelingsleder Bente Barstad, barneseksjonsleder Gudveig Aadland Gunnerød, seniorrådgiver i departementet, Morten Schau, adm.direktør Ole Johan Sandvand og statsråd Solveig Horne.

Inviterte

Under besøket inviterte hun Modum Bad inn i arbeidet med en ny Familiemelding som skal komme – den første siden 2003. Hun uttrykte også ønske om satsing og videreutvikling av de eksisterende samlivsprogrammene. Samtidig hilste hun forskning på denne forebyggende virksomheten velkommen.

Lekkasje

Fra statsbudsjettet som legges fram i neste uke, kunne statsråd Solveig Horne komme med en liten lekkasje om at Familievernet skal styrkes.
– Det blir en historisk satsing på forebygging og familievern. Tiden vi lever i er utfordrende for barn og ungdom. Det er mange som sliter. Når vi kan gi en håndsrekning til de voksne, er det en gave til barna. Trygge foreldre gir trygge barn, sa Horne.

I Kildehuset
I Kildehuset fikk besøket innblikk i hvordan man bruker rollespill i samlivskurset PREP. Her er det kurslederne Lars-Ole Gjermundbo og Marie Theisen som "krangler".

Samtaler rundt bordet
Barne-, likestillings- og inluderingsministeren i samtale med Ole Johan Sandvand og Bente Barstad. Til høyre for ministeren: seniorrådgiver Morten Schau.

Se innslag fra besøket på TV-Modum. Klikk her.
Les sak i VG om besøket. Klikk her.

01.10.2014
infoleder@modum-bad.no
 

 

Share Button
Print Friendly and PDF