Tid for kulturopplevelser

Våre to nye kulturmedarbeidere Hans Olav Baden (49) og Jostein Frøyshov Danielsen (42) drar for tiden i gang mange kulturopplevelser på Modum Bad. – Vi er alle litt sultefôret etter pandemien, sier de.

Nyhetsartikkel publisert 23/03/22

Kulturleder Hans Olav Baden (til venstre) og musiker/kulturarbeider Jostein Frøyshov Danielsen har allerede mange tanker og planer for kulturarbeidet på Modum Bad. De gleder seg til å ønske publikum tilbake til konserter og åpne arrangementer både i Festsalen og Olavskirken.

– Vi synes det er veldig spennende med det helhetlige blikket som Modum Bad har på mennesket, og at kultur gis så stor plass i sykehusvirksomheten, sier de to.
Fra midten av januar har de brukt arbeidsdagene på å bli kjent, ikke minst med hverandre. De har også rettet blikket ut mot bygda og møtt representanter for både Modum menighet, det lokale kulturhuset og bygdas bibliotek.

Se intervju på TV Modum

Halve stillinger

Hans Olav Baden er ansatt som kulturleder og har alltid jobbet innen musikk- og kulturfeltet. Den halve stillingen som kulturleder på Modum Bad kombinerer han med jobben som organist i Holmlia menighet i Oslo. Danielsen er utdannet lærer og vil ved siden av jobben som musiker/kulturarbeider på Modum Bad fortsette i halv stilling som lærer og rådgiver på Tyristrand skole.

Kulturaktivitet for pasientene

Kulturoppgavene har de fordelt slik at kulturleder Baden vil ha ansvar for de utadrettede konsertene. Danielsen vil ha ansvar for de mer pasientnære arrangementene med quiz- og filmkvelder, aktiviteter i pasientenes eget kulturhus Villa Cultura, samt pop up-konserter rundt på huset. Han vil også spille på gudstjenester og kveldssamlinger i Olavskirken.

Velkommen til Rast-samlingene i Olavskirken før påske

Jostein (til venstre) vil ha ansvar for de mer pasientnære arrangementene, samt spille på samlinger i Olavskirken. Hans Olav vil ha ansvar for de utadrettede konsertene.

Konserter og hvilepulsmusikk

– Vi vil fortsette den stolte tradisjonen med offentlige konserter i Festsalen og Olavskirken, men kanskje ikke i samme omfang som før, sier Hans Olav Baden.
Det første utadrettede arrangementet blir 4. april hvor det er duket for et stort arrangement i Olavskirken. Da fremføres «Johannespasjonen på norsk» med skuespiller Svein Tindberg i spissen.

Noen dager før påskeferien kan du oppleve skuespilleren Svein Tindberg i Olavskirken i en helt spesiell utgave av Johannespasjonen – på norsk!

Svein Tindberg kommer til Olavskirken for å delta i fremføringen av Johannespasjonen på norsk 4. april.

 

Flere høstkonserter

– Kulturhøsten på Modum Bad vil forhåpentligvis ha et mer rikholdig program enn det det er mulig å få til denne våren. Akkurat nå etter pandemien er alle artister og musikere fullbooket. Så har vi tanker om å legge inn noen konserter i Olavskirken som vi vil kalle «Hvilepuls – musikk i stillhetens rom». Det skal være et sted hvor man i fellesskap kan oppleve noe nært, fint og vakkert som gir hvilepuls. Her ser jeg for meg alt fra harpespill til jazz, sier Baden.
Sammen med kulturkollega Danielsen gleder han seg å ønske kulturpublikum velkommen til Modum Bad.

infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF