Thorhallsdottir-kunst for pengegave

En pasientgave - og raushet fra kunstner Bjørg Thorhallsdottir, førte til mange nye bilder i Avdeling for spiseforstyrrelser.

Nyhetsartikkel publisert 09/01/19

Kunst av Bjørg Thorhallsdottir til Avdeling for spiseforstyrrelser

Sarah Maria Esser (fra v.) sammen med leder Kristin Krantz Westrum og Hanne Skullerud Alexandersen. Sistnevnte representerte kunstneren Bjørg Thorhallsdottir.

Avdelingen kan nå utsmykke pasientstua med hele 11 nye bilder.
– Pengegaven fra den tidligere pasienten ble gitt som takk for god behandling, forteller psykolog Sarah Maria Esser.
Esser ledet komiteen som skulle finne fram til hva gaven skulle gå til. Målet var å finne noe som pasientene kunne få glede av i fellesskap.
– Vi bestemte oss da for å gå til innkjøp av kunst til veggene i stua, sier Esser, som hadde god hjelp av kollega og psykiatrisk sykepleier Karen Lauring i arbeidet.

Godt likt kunstner

Bjørg Thorhallsdottir

Valget falt på den islandsk-norske kunstneren Bjørg Thorhallsdottir.
– Mange av pasientene i vår avdeling liker kunsten hennes godt. Hennes bilder er også mye utlånt til våre pasienter fra artoteket –  vårt kunstbibliotek, forteller Esser.
Thorhallsdottir ble derfor invitert på besøk og kunstneren fikk ideer om hvordan stua i avdelingen kunne utsmykkes. Pengegaven som var gitt ble doblet av administrerende direktør Lars Erik Flatø. Dermed hadde avdelingen rundt 16 000 kroner å kjøpe kunst for.

Hanne Skullerud Alexandersen (til høyre) presenterte alle bildene for både ansatte og pasienter som var til stede.

Raus gave

Rett før jul kom Hanne Skullerud Alexandersen, daglig leder i Thorhallsdottirs virksomhet, for å overlevere kunsten. Til sammen hadde hun med seg 11 bilder av ulik størrelse, samt en del bøker skrevet av Thorhallsdottir.
– Bjørg Thorhallsdottir er en raus person. Spiseforstyrrelser er en av hennes hjertesaker. Björg har derfor donert bildene, slik at pengegaven kunne brukes til å få rammet inn kunsten, forklarte Alexandersen da hun overrakte bildene.

– Rørende

Pasientene som var til stede under kunstoverleveringen, gledet seg over overraskelsen. Det gjorde også de ansatte.
– Dette er en utrolig rørende og flott gave, sier leder Kristin Krantz Westrum, som gleder seg over å få så flotte og fargerike bilder i pasientstua.

Slik ser bildene ut på veggen over pianoet.

Sarah Maria Esser ser fornøyd på bildene som er hengt opp på veggene over den ene sofakroken i stua.

20.12.18
infoleder@modum-bad.no

Share Button
Print Friendly and PDF